Band van Bohemia | Culinair bier in een brewpub in Chicago

19-1-2017

  • The brewpubThe brewpub
  • The brewpub - Maitake WheatThe brewpub - Maitake Wheat
  • The brewpub interiorThe brewpub interior

 

‘Band van Bohemia’, een brewpub in Chicago heeft in november een Michelin star toegekend gekregen. Heel speciaal als je kijkt naar het feit dat het in deze brewpub om bier draait. De ‘Band of Bohemia’ heeft een Michelin ster gekregen terwijl ze nog maar één jaar open zijn. Michelin geeft tegenwoordig steeds vaker sterren aan verrassende eetplekken. Bijvoorbeeld de street food kraampjes in Singapore, Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle en Hill Street Tai Hwa Pork Noodle. In december heb ik gegeten bij de Harwood Arms, de enige Engelse pub in Londen die een Michelin star heeft. Welke verrassend type restaurant, eetbar of food truck volgen deze voorbeelden in Chicago, Singapore en Londen?

Culinair bier in een brewpub

In de zomer van 2014 heb ik nog met veel plezier gedineerd bij restaurant Alinea van chef Grant Achatz in Chicago. Recent las ik dat 2 Alinea alumni, Michael Carroll en Craig Sindelar, een eigen brewpub zijn begonnen. Hier creëert hun chef mooie gerechten die passen bij de bieren die zij hebben gebrouwen. Afgelopen november werd hun ‘Band of Bohemia’ de eerste brewpub met een Michelin ster.

Michael Carroll was de broodbakker bij Alinea en Craig Sindelar de sommelier. Ik moet daarbij wel aantekenen dat als je sommelier bent bij Alinea je wel een grote uitdaging hebt om wijn te kiezen bij de inventieve gerechten van Grant Achatz. Carrol is na 2 jaar weggegaan bij Alinea en is bij een andere brouwerij de kneepjes van het vak gaan leren. Later is hij op het idee voor ‘Band of Bohemia’ gekomen, hier wilde hij bier en eten op gelijk niveau serveren. Hij heeft zijn idee besproken met Craig en 4 jaar later werd hun brewpub realiteit in de buurt Ravenswood in Chicago. Zij serveren een menu dat gecreëerd is door hun chef Matt Dubois die de gerechten afstemt op de bieren die door Michael worden gebrouwen. Hij heeft bijvoorbeeld een geroosterde biet met tijm bier op de menukaart staan. Wil je meer lezen over deze brewpub? Hier lees je het artikel op Punch. Ik weet wel dat de volgende keer als we naar Chicago gaan, ‘Band of Bohemia’ boven aan ons lijstje komt te staan. ^Marjolein.

Bron: Punch

Website: Band of Bohemia

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.