¡Arriba! | Restaurant Ceviche organiseert een feest voor de Peruaanse Onafhankelijkheidsdag

26-7-2018

  • CevicheCeviche

Op 28 juli organiseert Ceviche Old St, het bekende Peruaanse restaurant, muzieklocatie en kunstgalerie van Martin Morales in het hart van Oost-Londen, een ‘fiesta’ voor de Peruaanse Onafhankelijkheidsdag. Hij schenkt dan onder andere ‘pisco sours’ daarnaast zal Martin de gevarieerde smaken van de kust van Peru, de bergachtige Andes en de kosmopolitische hoofdstad Lima samenbrengen op deze avond en draaien er dj’s waaronder Martin zelf. Hij neemt ’s avonds laat zelf achter de draaitafel plaats.

Inspiratie: een feest organiseren op een nationale feestdag of een ander lokaal feest als je een restaurant of club hebt, kan je lokaal een beetje ‘rumor around the brand’ opleveren. In dit artikeltje een klein lijstje met enkele feesten van over de hele wereld.

Zo viert chef Martin Morales van restaurant Ceviche een fiesta

Op 28 juli begint het fiesta rond 18.00 uur en het zal tot laat duren. Tijdens het fiesta worden de bekendste gerechten van Ceviche en de absolute klassiekers van Peru geserveerd, zoals ‘Ceviche Clasico’, ‘Nikkei ceviche’ en ‘Anticucho beef skewers’ in een Panca chilli marinade. Naast elkaar zittend kunnen gasten ook kiezen voor ‘Lomo Saltado’, ‘Seafood CauCau’ (een stoofpot van koningsgarnalen, inktvis, mosselen en aardappel) en ‘Pollo a la Brasa’, een gemarineerde (geheim recept) rotisserie-kip met Amarillo chili-salsa. Verder serveren ze ook Streetfood-klassiekers zoals ‘tamal’ (gestoomde dumplings) met ‘choclo maïs succotash’ en zoete boerenkool pesto, en ‘Adobo’, (malse varkensvlees hapjes gekookt in Ayacucho-stijl). Bij Andina Bakery, Martin’s eerste Peruaanse bakkerij buiten Zuid-Amerika, bakken ze hun knapperige frances-broodjes voor de ‘Chicharrón-varkenssandwiches’, evenals ‘Picarones’ (zoete aardappel- en pompoen-donuts) en ‘Alfajores’, ronde sandwich koekjes die aan elkaar worden geplakt met dulce de leche. Het zou echter geen fiesta zijn zonder pisco: de cocktails die worden geschonken zijn de Arriba Peru pisco sour, en de Toro Mata, (met koffie-geïnfuseerde pisco, Fair (quinoa wodka) en espresso), evenals flessen van Peru’s favoriete zachte fizz, Inca Kola.

Martin Morales zal later op de avond zelf het fiesta gaande houden door muziek te draaien samen met DJ Carlitos Niño van de Latinos uit Londen en het ‘Arriba la Cumbia collectives’, speelt Peruviaanse, Latijnse, mambo en salsa beats. Tafels kunnen worden gereserveerd via oldst@cevicheuk.com.

Inspiratie

Als je een Mexicaans restaurant hebt, kun je ‘Día de la Independencia’ op 16 september vieren. Amerikaanse ketens kunnen voor ‘The fourth of July’ acties bedenken…. Bekijk enkele andere vieringen:

België: ‘Nationale feestdag’ op 21 juli
Duitsland: ‘Tag der Deutsche Einheit’ op 3 oktober
Italië: ‘Festa della Repubblica’ op 2 juni
Frankrijk: ‘Fête Nationale / Quatorze Juillet’ op 14 juli
Spanje: ‘Día de la Hispanidad’ op 12 oktober
Griekenland: ‘Griekse Onafhankelijkheidsdag’ op 25 maart
Argentinië: ‘Dia del libertador José de San Martin’ op 20 augustus. Bijvoorbeeld op deze dag organiseert de Gauchos keten een ‘happy day’. De Gauchos Happy Days zijn Nederlands/Argentijnse feestdagen of vieringen, waarop zij hun gasten met een extra cadeautje verwennen.
Thailand: ‘Songkran-festival’ ofwel ‘Thais Nieuwjaar’ van 13 tot 15 april (we publiceerden een artikel over het Thai Greyhound-café in Londen dat op 13 april het terras opende terwijl Songkran werd gevierd).

Website: Ceviche

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.