Andina Panaderia | Londen’s eerste Peruaanse bakker

18-4-2018

  • Andina PanaderiaAndina Panaderia

In mei dit jaar opent Martin Morales, pionier van de Peruaanse keuken, de eerste Peruaanse bakkerij van Londen. De winkel in Westbourne Grove gaat Andina Panaderia heten en is gelegen naast een gloednieuw restaurant: Andina Picanteria. Andina Panaderia en Andina Picanteria zijn een eerbetoon aan de vrouwelijke Andes-koks die Martin en zijn team hebben geïnspireerd sinds het openen van hun Peruaanse restaurant Ceviche.

Wat kun je verwachten bij Andina Panaderia?

Onder leiding van chef-kok Chef Velasquez zal Andina Panaderia zich specialiseren in producten die langzaam worden gefermenteerd. Het wordt een combinatie van traditionele zoete en hartige gebakjes en brood naast warme gerechten, lunchsalades en brunchgerechtjes die de hele dag gegeten kunnen worden. De magie begint in de vroege uurtjes, wanneer de bakkers de schappen vullen met Peruaanse broden zoals ‘Andean black mint’ en ‘sweet potato’ zuurdesem; traditionele ‘pan frances rolls’; chancay brood en brioche. Zoetigheden zijn onder meer de ‘Pastel de Lúcuma’, een Andes draai aan de beroemde Portugese custardtaart en de muffin van chicha morada, een paarse maïsmuffin gevuld met Moorse maïs en amandelen. Ook kun je er een selectie van Peru’s beste koffie en thee krijgen, evenals Andina’s geliefde smoothies en sappen.

“Ik zal nooit mijn eerste keer bij een Anders-bakkerij vergeten. Ik was pas zes jaar oud en na een reis van acht uur door de bergen, kwamen we aan bij Santiago de Chuco, het dorp van mijn oma, om te worden begroet met de verleidelijke aroma’s van vers brood en gebak. Mijn team en ik zijn op reis geweest door de regio’s van de Andes om bakkers, koks, boeren te ontmoeten en nieuwe recepten en technieken te leren die we maar al te graag naar Londen brengen”, zegt Martin Morales, chef-kok en oprichter van de Cevichefamilie.

Naast Andina Panaderia

Naast Andina Panaderia vind je Andina Picanteria dat onder leiding staat van Chef Luca Depalo. Het restaurant is een ode aan de Peruaanse ‘picanterias’, de door de familie gerunde restaurants langs de wegen van de elf regio’s van de Peruaanse Andes, zij vormen het culinaire centrum van de gemeenschap. Het gloednieuwe menu bestaat uit kleine gerechtjes als de Sivinche, een oudere versie van de ceviche, gemaakt met geelvintonijn, forellenkuit en gepofte kiwicha en een paarse maïstamal met choclo mais succotash en zoete boerenkoolpesto. Grotere gerechten zijn onder meer de ‘Olluco potato locro’, een authentieke stoofpot met tuinbonen en geroosterde pompoen. Ook zijn er op het menu genoeg feestmaaltijden te vinden zoals gestoofde adobo-varkenspoot en 80 dagen oude Hereford entrecote met rode peper en Amarillo chili escabeche.

Andina Panadería and Andina Picantería gaan open op dinsdag 8 mei.

Website: Andina Londen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.