Greyhound café | Opent hun terras met een plons

4-4-2018

Op 12 april opent het Greyhound Café, de eerste Londense buitenpost van dit Thaise cultrestaurant, hun terras net op tijd om het Thaise Nieuwjaar te vieren. Traditioneel wordt dit gevierd met een waterfestival en dit jaar brengt Greyhound Café deze gewoonte met een plons naar Londen. Zij vieren dit festival met een week non-stop feesten compleet met speciaal gemaakte gerechten om te delen, emmers vol cocktails, en zelfs een aantal waterpistolen. Het Greyhound Café is een modern ‘Bangkok’ café gevestigd in Fitzrovia, Londen, dat Thaise street food gerechten serveert met een moderne twist.

Greyhound café | Viert het Songkran-festival

Het Songkran-festival is een nationale feestdag in Thailand dat dit jaar gevierd wordt van 12 tot en met 16 april. Het markeert het begin van het Thaise Nieuwjaar. Dit festival wordt in Thailand gevierd, met overal straatfeesten waarbij de feestgangers elkaar in water onderdompelen om geluk te brengen. Greyhound Café UK gaat de inwoners van Londen laten kennismaken met dit festival door goudsbloemslingers en waterpistolen uit te delen aan diegenen die komen genieten van het plezier op het terras.

Het uitgestrekte terras van het Greyhound Café wordt omgetoverd met traditionele gele Thaise goudsbloemen en veelkleurige vlaggenslingers. Met de legendarische volle maanfeesten van Thailand in gedachte wordt de variant van de ‘Full Moon on Mehkong’ cocktail van het Greyhound Café geserveerd in buckets met waterpistolen en goudsbloemslingers. Deze cocktail wordt gemaakt met Thaise rum, limoen en chili voor een warm tintelend gevoel.

Naast hun signature menu van Thaise gerechten met een twist, serveert het café ook twee nieuwe specials tijdens het festival. Eén van die specials ‘Varkensribben met Kapi Rice Pagoda’ is ontworpen in de vorm van een zandpagode, die door de inwoners van Thailand tijdens Nieuwjaar worden gebouwd in de tempels, het bestaat uit gekruide gebakken rijst met garnalen, met soja gekarameliseerde varkensribben, poeder van gedroogde garnalen, groene mango’s en reepjes omelet. Er zal ook een ‘Lobster Broken Platoon’ special worden geserveerd; een heet, pittig gerechten van kreeft en zeevruchten waarbij je het beste een ijskoud biertje kunt drinken! Het Songkran of Water Festival vindt plaats van 12 tot en met 19 april, het speciale menu kun je tot 29 april bestellen.

Website: Greyhound Café 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.