Ancolie: The Glass Jars Concept

7-6-2016

“Verban vervuilende plastic en omarm glas! Serveer take away maaltijden in herbruikbare glazen potjes. Wees zuinig op de planeet en help ons Ancolie openen in NYC!”, de slogan van het Kickstarter project Ancolie, van onderneemster Chloë. De weckpotten van Ancolie, genoeg voor één maaltijd portie en zijn afval- en plastic-vrij.

Ancolie: een potje dat de manier waarop we eten zal veranderen

Ben jij ook moe van het constant moeten weggooien van plastic, folie of kartonnen verpakkingen na elke on-the-go maaltijd? Ancolie creëerde de perfecte verpakking: het soort dat geen afval veroorzaakt! Het doel is om alle maaltijden in het nieuwe restaurant te gaan serveren in glazen potten.

Afval feiten

• Elke 24 uur worden er 100 miljoen verpakkingen van de lunch weggegooid;
• Minder dan 4% van het gebruikte plastic wordt gerecycled;
• 30 tot 40% van het geproduceerde voedsel wordt verspild.

Eén van de oplossingen; de glazen potten. Ancolie potten, genoeg voor één maaltijd portie grootte en zijn afval- en plastic-vrij. De gezondste en meest duurzame lunch verpakking. Zoals Chloë zegt: “Onthoudt: geen afval creëren is de beste manier om afval te reduceren!”

Het restaurant

Ancolie biedt duurzame ontbijt, lunch en snack mogelijkheden, afkomstig van betrouwbare producenten en verpakt in herbruikbare glazen potten. De recepten worden dagelijks vers bereid in de keuken. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de traditionele Franse keuken met internationale smaken.

Funding

Hoewel het project reeds is gefinancierd (200%), kun je Chloë nog steeds helpen het restaurant te starten in New York City. Je kunt nog 18 dagen investeren. Voor meer informatie over het project, surf naar de website van Kickstarter.

Boco is een soortgelijk project in Parijs

Boco in Parijs serveert ook maaltijden (gemaakt door 12 verschillende chefs die gerenommeerde en gevierd zijn in de culinaire wereld) in recyclebare potten. Hier serveren ze de potten (5 per maaltijd) in een kartonnen doos. Zo verliezen ze het duurzame effect van het gebruiken van glazen potten! Maar dat is ook niet het doel van de oprichters van Boco: zij willen iedereen de mogelijkheid geven om elke dag van een geweldige, maar betaalbare maaltijd te genieten. Mei 2015 schreven we over Boco in Parijs, ondertussen zijn er ook vestigingen in Zwitserland en België geopend.

Website: Ancolie

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.