Zweedse chef Niklas Ekstedt opent restaurant ‘Ekstedt at The Yard’ in Londen

30-8-2021

  • Chef Niklas EkstedtChef Niklas Ekstedt
  • Ekstedt at the Yard
  • The Scotland YardThe Scotland Yard

Op vrijdag 17 september opent de meermaals bekroonde, met o.a. een Michelin-ster Zweedse chef Niklas Ekstedt zijn eerste restaurant buiten Stockholm, ‘Ekstedt at The Yard’, in The Great Scotland Yard hotel in Westminster. Het nieuwe vlaggenschiprestaurant van het hotel is gevestigd in het historische 5*-hotel dat ooit de locatie was van de Metropolitan-politie. Hier kan men voor het eerst in het VK genieten van Niklas Ekstedt’s kenmerkende stijl van op hout gestookte ‘oude Scandinavische’ keuken.

We kunnen dus binnenkort ook iets dichterbij huis genieten van de Scandinavische keuken, we zijn een beetje jaloers op de foodies die in Londen wonen! Leuk dat hij aangeeft zijn Scandinavische kookstijl te gaan combineren met seizoensproducten uit Engeland. The Great Scotland Yard Hotel opende vorig jaar met een ‘grand unlocking’.

Leestijd: 2 minuten

‘Ekstedt at The Yard’ in het Great Scotland Yard Hotel in Londen

“Ik verheug me op het openen van een restaurant in Londen en om samen te werken met het team van The Great Scotland Yard. Great Scotland Yard is precies het type locatie dat ik voor ogen had om een Ekstedt in Londen te gaan openen. Het is een gebouw doordrenkt van geschiedenis. Dit is een enorm moment voor mij, ik ben al jaren verliefd op het VK, mijn familie is hierheen verhuisd toen we jonger waren en Londen heeft altijd als een tweede thuis voor mij gevoeld. Het team en ik kunnen niet wachten om te gaan koken”, aldus Niklas Ekstedt.

Scandinavische keuken met seizoensgebonden Britse ingrediënten

Ekstedt at The Yard gaat de Scandinavische kooktechnieken met de allerbeste Britse seizoensgebonden ingrediënten combineren. Op de menukaart komen kenmerkende gerechten van de met een Michelin-ster bekroonde chef, maar ook een inventief cocktailmenu en natuurlijke wijnen. De open keuken, stelt gasten in staat om in het hart van de actie te zitten terwijl Niklas en zijn team de gerechten bereiden, waaronder een aantal Ekstedt-signatuur gerechten zoals; Oester flambadou met gerookte appel en beurre blanc van Oost-Indische kers, naast op kooltjes gebakken prei, witte viskuit en gerookte ree; Rendier, gerookte knolselderij, bloedworst en in zout gebakken wortels om te delen; en een soufflé van eekhoorntjesbrood met berkenijs en bosbessen als nagerecht. Ook op het menu komen seizoensproducten van boerderijen en producenten uit het VK zoals dagelijks vers gekarnde boter, vers gebakken brood, augurken en culturen die hij in het restaurant gaat verwerken.

Sholto Smith, GM van Great Scotland Yard voegt hier aan toe: “We zijn erg verheugd om samen te gaan werken met chef Niklas voor de lancering van Ekstedt at The Yard. Het restaurant wordt een integraal onderdeel van het hotel en we zijn ervan overtuigd dat hij zowel door onze vaste gasten als door de Londense foodscene hartelijk zal worden verwelkomd.”

Website: Ekstedt At The Yard

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.