Zomerse Tia Maria cocktails

27-7-2020

  • Tia Velvet Martini
  • Tia tonic
  • Tia Cold Fashioned

Het wordt de komende dagen weer heerlijk zomers weer met dito zomerse temperaturen! Organiseer jij één deze dagen een barbecue, een borrel met vrienden of een verjaardag thuis en wil jij jouw gasten eens flink verrassen? Met deze heerlijke zomerse cocktails van Tia Maria waan je je direct op een tropisch eiland! Met onderstaande zomerse cocktails tover je in een handomdraai heerlijke verfrissende cocktails op tafel waar je gasten nog lang over zullen napraten!

Soms komen er persberichten binnen waarbij je denkt dat je ze beter even kunt laten liggen tot dat het echt zomers weer wordt. En dat wordt het gelukkig de komende dagen! Geniet  ervan en als je wilt shaken met Tia Maria, kijk dan eens naar de volgende recepten.

Tia Velvet Martini | Tia Maria in een variant op de espresso martini

Nieuw is een variant op de klassieke espresso martini. In plaats van een single shot espresso, maak je deze variant met Disaronno Velvet. Dit geeft de klassieke cocktail een heerlijke fluweelzachte twist. In deze cocktail zitten 50 ml Disaronno Velvet, 25 ml Tia Maria, en 25 ml Vodka (Belenkaya or Tito’s). Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met wat chocoladeschaafsel. Deze romige cocktail is perfect om thuis of op het terras het diner mee af te sluiten.

Tia tonic

De Tia tonic verovert de wereld. Deze verfrissende, prikkelende cocktail is het drankje voor wie eens iets anders wil proberen. Bij deze cocktail kun je zelf experimenteren en deze geheel naar eigen smaak samenstellen. Ideaal om te serveren als welkomstdrankje bij een zomerse barbecue! Schenk 45 ml Tia Maria, 80 ml tonic water in glas gevuld met ijs. Garneer met een grapefruit schil.

Tia Cold fashioned

Deze Tia Maria variant op de Old fashioned is spannend! Geniet van de rijke koffielikeur en de smaakmakende bourbon. De nootachtige walnootbitters geven deze cocktail net dat beetje extra naast de vers koudgebrande koffie. Met deze badboy kan jouw avond niet meer stuk! Giet 20 ml Tia Maria, 20 ml cold brew coffee, 50 ml melk en 40 ml Elijah Craig Bourbon in een glas met ijs. Zachtjes roeren en garneer met een sinaasappelschil.

 

Website: Tia Maria

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.