Zo wil je ’t als bioscoop!

13-3-2017

13 maart 2017 – Het gaat goed met de bioscopen in Nederland. Al een aantal jaar lopen de bezoekersaantallen en recettes op en worden er (voornamelijk) grotere bioscopen bij gebouwd. In 2016 opende er bioscopen in Breda en Utrecht (beiden Kinepolis) en ging ook het Pathé in Zwolle open. Deze gloednieuwe bioscopen hebben rond de 10 zalen, meer dan 1.500 stoelen en qua films altijd het allernieuwste aanbod.

Maar hoe mooi het ook klinkt, ook bij deze zogeheten megabioscopen is er nog genoeg te verbeteren. Het gebeurt namelijk vaak genoeg dat je de bioscoop binnenloopt zonder dat er iemand is die je gastvrij ontvangt bij aankomst. En dat is vreemd, Hollywood investeert jaarlijks miljarden in de allerbeste films maar een ‘goedenavond’ kan er maar moeizaam vanaf bij het personeel. Gastvrijheid is en blijft een punt van aandacht in veel bioscopen.

Bioscoopbezoekers worden veeleisender. De generatie van nu is gewend om met een paar drukken op de knop de nieuwste films te downloaden en te bekijken. Bovendien gebeurt dit op de beste beeldschermen en geluidssystemen die tegenwoordig ook gewoon thuis aan de muur hangen. Video-On-Demand diensten als Netflix floreren. Al zie je hier misschien niet de nieuwste films, het aanbod is wel ontzettend breed. Wil je deze generatie blijven aanspreken, dan moet er geïnvesteerd blijven worden om het gastvrijheidsniveau op peil te houden. Of dit nou om gastvrijheidstrainingen gaat of om schonere stoelen.

Het verschil moet dus écht gemaakt worden gedurende het bioscoopbezoek en de tijd eromheen. Gastvrijer, meer service en meer comfort. Een bioscoopbezoek moet een totaalervaring worden waarbij de gast van begin tot eind vermaakt wordt. Juist met een hoog service- en gastvrijheidsniveau kan het verschil gemaakt worden tussen een avondje bankhangen of een gezellig avondje uit naar de bioscoop.

Pathé Rotterdam heeft de eerste stap al gezet, zij opende onlangs Charlie’s Rotterdam waar bezoekers een snelle, kwalitatieve maaltijd kunnen nuttigen voor een relatief lage prijs. Hiermee willen zij hun gasten méér bieden dan alleen aan plek om film te kijken. Ook lanceerde zijn een nieuw popcorn concept waar ter plekke je popcorn vers bereidt wordt. Ook Kinepolis pakt uit met hun nieuwe bioscoop in Utrecht, deze is naar eigen zeggen de grootste ‘full-laser’ bioscoop van Nederland. Dit alles om de totaalbeleving bij gasten te verhogen.

En wat betreft de gastvrijheid, dit hoeft natuurlijk niet veel te kosten. Een goede glimlach en gedag zeggen bij binnenkomst doet al wonderen! Als het in de horeca kan, moet dit ook zeker lukken in de bioscoopsector.

Wil je meer informatie over de laatste ontwikkelingen in de bioscoopbranche? Lees dan ook onze publicatie ‘De Bioscoop in Beeld’.

Contact

David Maartense, medewerker marketing en communicatie van Spronsen & Partners horeca – advies. David is te bereiken via e-mail op davidmaartense@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Website: Van Spronsen & Partners horeca-advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.