Zo kan inspiratie werken | Een cocktail serveren in een kerstbal

5-12-2017

  • cocktail in een kerstbal serveren

Afgelopen maand schreven wij over de kerstballen van de The Lakes Distillery. Zij geven de kerstboom een alcoholisch tintje met Whisky kerstballen, of kerstballen gevuld met The Lakes Vodka of The Lakes Gin. Wij opperden toen al dat het best een leuk idee is om een cocktail in een kerstbal te serveren. Afgelopen weekend had ik mijn eigen eerste ‘kerstdiner’ met vrienden en heb ik gebaseerd op de kerstballen van The Lakes Distillery, een kleine kerstbal gevuld met een kerstcocktail en verpakt in een geschenkdoosje, geserveerd bij het voorgerecht. Simpel en lekker!

Een cocktail serveren in een kerstbal

Je kunt natuurlijk ook de kerstbal serveren in een cocktailglas zodat men het kan overgieten maar ik vond het leuk om het een beetje te ‘verpakken’. Ik heb een 10-tal glazen kerstballen gekocht en een paar kleine ‘kerstverpakkingsdoosjes’. De kerstcocktail heb ik gemaakt naar een recept van Yvette van Boven uit de Delicious van december. Met onder andere dennensiroop, Campari, rode Vermouth en gin, een beetje bitter en daar moet je van houden maar het smaakte heerlijk bij een spruitje gevuld met palingmousse en een gefrituurd kwarteleitje op stukjes gerookte paling. Met dank voor de inspiratie aan De Librije waar we laatst weer zalig gegeten hebben! ^Marjolein

Website: Idee van Marjolein van Spronsen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.