Yumpingo | Wat gaat er om in het hoofd van je gast?

22-1-2018

Zou het niet ideaal zijn dat je als ondernemer weet wat er in het hoofd omgaat van je gasten. Wat vinden ze nou écht van je eten? Teveel smaak, te weinig? Moeten de porties kleiner of juist groter. Vragen waar je niet altijd even makkelijk achter komt. Yumpingo is een platform dat ervoor zorgt dat feedback van gasten direct omgezet kan worden in aanpassingen aan het menu.

Yumpingo

Het idee achter Yumpingo is ontstaan toen oprichter Gary Goodman in gesprek raakte met een vriend die eigenaar was van een restaurant. Hij vroeg hem wat nou echt een verbetering zou zijn voor zijn restaurant. Het antwoord van zijn vriend was dat die niets liever wilde dan de gedachten lezen van gasten, zoals dit ook in stripboeken kan. Hier is Gary mee aan de slag gegaan en niet veel later was Yumpingo geboren.

Hoe werkt het? Gasten vullen aan het eind van hun lunch of diner een review in, dit duurt niet langer dan een minuut en gebeurd dan uiteraard op tablet die volledig in lijn is met bedrijf. De review is specifiek gericht op de gerechten die gegeten zijn op dat moment. Deze informatie wordt direct weer gedeeld met de juiste personen. Het grote voordeel is dat er op grotere schaal data verzameld kan worden wat vervolgens weer omgezet kan worden naar het daadwerkelijk verbeteren van gerechten. Niet op basis van gevoel, maar op basis van data.

Samenwerkingen

Inmiddels heeft Yumpingo al een aardig rijtje met klanten. Onder meer Wahaca (Mexicaans market concept), Waganama en Jamie’s Italian maken gebruik van het systeem. Volgens dit artikel op Eater bleek uit een pilot in samenwerking met Jamie’s Italian dat zij 40x zoveel feedback kregen op de gerechten na het installeren van Yumpingo.

Website: Yumbingo

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.