Youth Food Movement vraagt om voedselonderwijs

9-6-2016

De Youth Food Movement vindt dat er verplicht voedselonderwijs moet komen voor ieder kind in Nederland! Voorlichting, oogsten, leren koken en gezond eten op alle scholen. Vanuit de gedachte dat je recht hebt op goed voedsel en dat je zo vroeg mogelijk moet leren wat gezond is. Je kunt hiervoor een petitie tekenen op hun website en meepraten op de sociale media met de hashtag ‪#‎voedselonderwijs‬. Wij denken dat dit een goed initiatief is en zijn ervan overtuigd dat er een hoop chefs zijn die inzetbaar zijn voor een paar lessen op scholen. ‬‬‬

Over de Youth Food Movement

We eten allemaal. Voedsel is heel dichtbij, maar tegelijkertijd een van de meest complexe onderwerpen die je kunt aansnijden, dat raakvlakken heeft met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd. De Youth Food Movement is een nationale jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Een good, clean en fair voedselsysteem. Dit houdt in dat mensen weer respect krijgen voor dat wat er op hun bord ligt en de weg die het eten daarvoor heeft moeten afleggen. Eten met aandacht voor dierenwelzijn en zorgen voor zo min mogelijk gifstoffen en dat de producent van ons eten een eerlijke prijs krijgt voor zijn of haar werk.

Ze organiseren evenementen zoals Food Filmfestival, Eetcafés, debatten en de YFM Academie, om zo te proberen het complexe voedselsysteem behapbaar te maken.

Website: Youth Food Movement

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.