Yotel Boston | Robot YO2D2 is de nieuwste werknemer in dit hotel

22-5-2018

  • Robot YO2D2Yotel Boston
  • Robot YO2D2Yotel Boston
  • Robot YO2D2Yotel Boston
  • Robot YO2D2Yotel Boston
  • Robot YO2D2Yotel Boston
  • Yotel Boston

Yotel Boston heeft er sinds kort een nieuwe werknemer erbij: robot YO2D2 is het team van het betaalbare luxe hotelmerk komen versterken. De robot is opmerkelijk goed thuis in de gastvrijheidsregels en valt in de smaak bij gasten en collega’s. Het hotel staat bekend om zijn ‘of-the-moment’ technologie aanbod met onder andere supersnelle (en gratis) WiFi, een self-service check-in via je mobiel en compacte cabines die Smartbeds™ en Technowalls hebben. Gasten kunnen dus uitkijken naar YO2D2, die langskomt met vergeten amenities en handdoeken wanneer je die nodig hebt. En er zullen wel weer een hoop selfies met deze nieuwe medewerker worden gemaakt!

Yotel Boston

“We zijn er trots op het enige hotel in Boston te zijn die een geautomatiseerde werknemer rond heeft lopen”, zegt Chris Hartzell, General Manager van Yotel Boston. “Het is niet zo dat we aan nieuwe technologie doen omwille van de technologie, het moet in de eerste plaats functioneel zijn. Uiteraard is het fascinerend en leuk voor gasten om YO2D2 in het hotel rond te zien rijden, maar wat nog belangrijker is, is dat ze blij zijn extra handdoeken en andere voorzieningen binnen no-time op hun kamer te hebben.”

Robot YO2D2 

YO2D2 is een Relay-robot gebouwd door het Californische technologiebedrijf Savioke en aangepast aan de behoeften van het hotel. De 36-inch grote robot is geprogrammeerd om veilig door drukke ruimtes te navigeren, autonoom op het liftknopje te drukken, te dansen op muziek en gasten te verwelkomen met slimme berichten die worden weergegeven op de touchscreeninterface. Doordat andere werknemers nu meer tijd hebben voor persoonlijke aandacht voor de gast, verbetert YO2D2 de totale beleving voor gasten in het hotel.

Gasten kunnen via Mission Control, de YOTEL-app of per telefoon een beroep doen op YO2D2. Binnen een mum van tijd laat hij vervolgens weten dat hij is aangekomen. De gast kan vervolgens de touchscreen van YO2D2 gebruiken om het bestelde item uit het opbergcompartiment te halen. Een fooi is niet nodig, maar een simpele ‘Domo arigato, Mr. Roboto’ wordt altijd gewaardeerd!

YO2D2 voegt zich bij YOTEL’s robotploeg samen met YOBOT, de bagage checkin robot van YOTEL New York en Yoshi en Yolanda, de twee nieuwe bezorgingsrobots van YOTEL in Singapore.

Website: Yotel Boston

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.