Yalla Yalla Beirut Foodbar opent in Antwerpen

18-6-2021

  • Yalla Yalla Beirut Foodbar - credits Marie Monsieur
  • De onderneemsters van Yalla Yalla Beirut Foodbar - credits Marie Monsieur
  • Streetwise design Yalla Yalla Beirut Foodbar - credits Marie Monsieur
  • Streetwise design Yalla Yalla Beirut Foodbar - credits Marie Monsieur
  • Streetwise design Yalla Yalla Beirut Foodbar - credits Marie Monsieur

Never waste a good crisis, dachten Dalilah Mahassine en Hanne Couderé, toen ze vorige zomer op 1 dag tijd beslisten een vervallen hoekpand op Zurenborg op te knappen tot een tweede Yalla Yalla Foodbar – Beirut & Beyond.  Het zonnigste terras van Zurenborg (Tramplein 2, Berchem) opent de deuren op 18 juni voor het grote publiek.

Ben jij gek op Libanees eten, een cocktail op basis oosterse kruiden of een origineel Yalla Yalla biertje? Dan moet je weer een keertje naar Antwerpen! Je kunt dan ook meteen het streetwise design van de Yalla Yalla Foodbar bekijken. Heerlijk toch dat dat weer allemaal kan vanaf nu?

Leestijd: 2 minuten

Yalla Yalla Beirut Foodbar | Van foodtruck tot twee foodbars

De twee ondernemers waren toe aan iets nieuws. Ze hadden hun Libanese Foodbar in het centrum van Gent maar net staande kunnen houden tijdens de eerste lockdown. Ondanks de tegenslagen besloten ze dat er maar 1 toekomst was voor Yalla Yalla, en dat was groeien. Antwerpen, de thuisbasis van het duo, werd de logische volgende stap.

Het verhaal van Yalla Yalla begint tijdens de Gentse Feesten van 2015. De Libanese zussen Mona en Dalilah, beslissen samen met vriendin Hanne hun kookpassie te delen met het grote publiek. Een oud taco-kraam wordt gerecycleerd tot foodtruck. Sindsdien schuimt Yalla Yalla met hun gepimpte foodtruck festivals en andere evenementen af. Van Pukkelpop tot Tomorrowland, van dorpsfeest tot huwelijksfeest. In oktober 2016 opende Yalla Yalla een pop-up foodstand in de Antwerpse foodmarket Mercado. Later volgde er één in de Holy Food Market (Gent) en Hal 5 (Leuven). In februari 2019 opende het duo Hanne en Dalilah een vaste stek in de Gentse binnenstad – mét zo’n succes dat ze nu een tweede vestiging in Antwerpen openen.

Beirut & Beyond

Het concept? In een Oosters mini-walhalla, kan je mezze’s delen in informele sfeer. Yalla Yalla Beirut Foodbar serveert klassieke Libanese gerechten met een eigen stempel. Een klassieke Fatteh (gerecht op basis van geroosterd brood), wordt in hun eigenwijze handen Libanese Nacho’s. Maar ook voor de Libanese klassiekers is er aandacht, met als signature dish: falafel, in de vorm van wraps en bowls.

Verder drink je er originele cocktails op basis van zelfgemaakte kruidensiropen (saffraan, kruidnagel, za’ater…), de betere Libanese wijnen, en sinds kort een exclusief Yalla Yalla bier, gebrouwen door lokale brouwerij Cabardouche.

Website: Yalla Yalla Foodbar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.