#WorldSpleepDay | Sofitel’s Do’s & Don’ts for a Bonne Nuit  

14-3-2023

 • Sofitel’s Do’s & Don’ts for a Bonne NuitSofitel’s Do’s & Don’ts for a Bonne Nuit

Ter gelegenheid van #WorldSleepDay op 17 maart nodigt Sofitel Hotels & Resorts gasten en reizigers uit om de meest luxueuze routines voor het slapengaan te ervaren met “Sofitel’s Do’s & Don’ts for a Bonne Nuit”. Als ambassadeur van de moderne Franse stijl, cultuur en art-de-vivre over de hele wereld, zegt Sofitel een verfijnd en bescheiden gevoel van moderne luxe uit te stralen, wat zeker ook geldt voor de kenmerkende Sofitel MyBedTM -ervaring en de chique benadering van welzijn. In het kader van het thema van deze wereldwijde slaapdag – slaap is essentieel voor de gezondheid – deelt Sofitel zijn geheimen voor de ultieme goede nachtrust.  

3 minuten lezen en hopelijk slaap je daarna goed 😉    

Sofitel’s Do’s & Don’ts for a Bonne Nuit  

“Het creëren van een gezonde balans tussen lichaam en geest is een van de belangrijkste fundamenten voor iemands algehele gevoel van welzijn en het bereiken van een herstellende slaap is een noodzakelijk onderdeel hiervan”, aldus Emlyn Brown, Global Vice-President, Well-Being, Accor.  “Slaap is de bekroning van een uitgebalanceerde levensstijl en door goede voeding, dagelijkse beweging en mindfulness-activiteiten is een regelmatige goede nachtrust haalbaar.”  

D’accord! Breng de dag in balans  

De eerste tip van Sofitel is om de dag in evenwicht te brengen met rustmomenten – vooral als de dag ten einde loopt. Dit helpt de geest te kalmeren en de energie te herstellen, zodat u niet oververmoeid of overprikkeld naar bed gaat. De kenmerkende Sofitel Spa with L’Occitane’s Sleep & Reset behandeling is een 90 minuten durende massage die gebruik maakt van unieke rituelen om het lichaam voor te bereiden op de slaap en die door het European Sleep Centre is erkend als een effectieve techniek. Deze exclusieve massagebehandeling kan worden ervaren op een aantal locaties, waaronder Sofitel Mexico Reforma; Sofitel Dubai The Obelisk; Sofitel Dubai The Palm; Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort en Sofitel Mauritius l’Imperial Resort and Spa    

In de privacy van de gastenkamer kan een warm bad de lichaamstemperatuur regelen, terwijl rustgevende rituelen voor het slapen gaan de geest ontlasten. Alle Sofitel Bath Rituals in de kamer zijn beschikbaar op aanvraag, waarbij een Sofitel Ambassadeur het bad klaarmaakt, ervoor zorgt dat de temperatuur en voorzieningen naar wens zijn en de arrangementen aanpast aan persoonlijke omstandigheden of voorkeuren. Bij Sofitel Sydney Darling Harbour kunnen gasten kiezen voor een bad met voedende kaviaarparels voor een glamoureus Vitamin B3 Caviar Bath. Gasten van het Sofitel Macau At Ponte 16 kunnen een duik nemen in een klassiek bubbelbad overgoten met rozenblaadjes terwijl ze genieten van champagne en macarons. Sofitel Roma Villa Borghese biedt een badervaring bij kaarslicht en nodigt gasten uit om diep weg te zinken in een bad met Romeinse ezelinnenmelk – een elixer dat een lang leven beschoren is en een zachte, gladde huid geeft.    

Mais, non! Overstimuleer niet  

Sporten vlak voor bedtijd, te laat opblijven of te vroeg opstaan kan het slaapritme verstoren en leiden tot een slechte slaapkwaliteit. Te veel schermtijd voor het slapengaan kan hetzelfde effect hebben. Voor sommigen kan een lichte snack, een klein beetje chocolade of een kruidenthee de zintuigen kalmeren en de slaap voorbereiden, terwijl te veel eten of alcohol vlak voor het slapengaan het slaappatroon ernstig kan verstoren. Idealiter gaat men naar bed met een kalme geest, een regelmatige hartslag en een tevreden buik die de hele nacht kan rusten, kortom een lichaam dat is voorbereidt op een gezonde slaapcyclus.  

D’accord! Geniet van het Sofitel MyBedTM  

Het Sofitel MyBed staat centraal in l’art d’une bonne nuit – de kunst van een goede nacht. Geliefd bij gasten vanwege het uitzonderlijke comfort, heeft het matras een ultrazachte pluche bovenkant en een unieke constructie, gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen om de druk te verlichten en nacht na nacht optimale ondersteuning te bieden. Dikke verenbedden zorgen voor comfort, terwijl de versterkte randen van het bed het slaapoppervlak omarmen, zodat gasten zich kunnen uitstrekken zonder naar de randen te rollen.  

Het Sofitel MyBed is ontworpen voor het ultieme slaapgenot en is aangekleed met een perfect geheel van luxueuze linnen lakens en zacht beddengoed dat uitstekende comfort combineert met verfijnde stijl. Gasten kunnen kiezen uit een kussenmenu met maximaal zeven verschillende natuurlijke en hypoallergeen behandelde kussens voor de ideale slaapervaring op maat.  

Mais, non! Laat uw bed niet achter  

Gasten die een paar heerlijke nachten op het Sofitel MyBed hebben doorgebracht, worden vaak verliefd op hun gezonde slaapervaring en willen het niet verlaten. Voor sommigen betekent dit dat ze hun vlucht verstandig moeten kiezen.   

Business class passagiers van Hainan Airlines kunnen in de lucht genieten van het Sofitel MyBed. De ‘Hai Dream’ slaapervaring aan boord omvat het kenmerkende beddengoed van Sofitel met full-size kussens, dekbed, laken, veren topper en deken. Ook gasten van de La Première Suites van Air France genieten van een luxueus Sofitel MyBed. Je kunt de bedden en het beddengoed zelfs voor thuis kopen via sofitelboutique.com    

10 tips voor de ultieme goede nachtrust door Sofitel  

 • Haal diep adem, oefen 5 minuten buikademhaling per dag met de 4-7-8 methode (adem 4 keer in, blokkeer 7 en adem 8 keer uit – herhaal 3 keer).   
 • Drink overdag thee of kruidenthee, vermijd koffie.   
 • Beweeg 30 minuten om stress te beperken en spanning te reguleren, eindig met een warme douche om wakker te worden.   
 • Probeer minstens 30 minuten buiten te zijn in de zon om vitamine D op te nemen en uw interne klok te reguleren.   
 • Als je naar het oosten reist, draag dan ’s avonds een zonnebril.  
 • Als je naar het westen reist, draag je je zonnebril ’s ochtends.  
 • Eet een lichte maaltijd 2 of 3 uur voor je naar bed gaat.   
 • Koel een zuiver zijden slaapmasker en doe het op vlak voor het slapengaan.  
 • Zorg voor luxueus linnengoed en de meest donzige kussens.  
 • Schrijf je dromen op in een notitieboekje om het zelfinzicht te verbeteren, de creativiteit te stimuleren en de nachtrust op lange termijn te verbeteren.  

Website: Sofitel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.