World Cleanup Day ‘21 | Bird Brewery plant een boom voor iedere volle vuilniszak

6-7-2021

  • Bird Brewery helpen met World Cleanup Day
  • Bird Brewery helpt opruimen op World Cleanup Day
  • Kolibier van Bird Brewery voor World Cleanup Day
  • Voor elke vuilniszak plant Bird Brewery 1 boom - World Cleanup Day

En hun vraag is of jij ook mee doet!

Bird Brewery gaat op jacht naar zwerfvuil tijdens World Cleanup Day ’21. Samen met hun fans, tientallen horecazaken en ieder ander die de wereld een beetje mooier wilt maken stropen zij hun mouwen op. Niet alleen mooie woorden, maar actie. Voor iedere volle vuilniszak plant Bird Brewery bovendien ook nog een boom. Dus pak de handschoen op en help 18 september: aanmelden kan via hun website.

Leestijd: 1 minuut

World Cleanup Day 2021 | 1 Vuilniszak zwerfvuil = 1 Boom

“Tijdens World Cleanup Day wordt er wereldwijd zwerfvuil opgeruimd,” vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel van Bird Brewery. “Het is een initiatief waar wij helemaal achter staan, omdat het mensen aanzet om samen iets te doen en bewustzijn creëert.”

“Afgelopen jaar hebben wij al bij ons eigen proeflokaal House of Bird in Diemen en horecazaak Paal 9 op Texel meegedaan met een groep vrijwilligers, dit jaar zijn er nu al 50 horecazaken waar wij mee samenwerken die ook gaan helpen op 18 september. Bovendien is er een extra reden dit jaar: voor iedere volle vuilniszak bij één van de bij ons aangesloten locaties planten wij namelijk ook nog één boom. Dat maakt de wereld schoner én groener. Dus meld je ook aan bij een locatie bij jou in de buurt!”

Speciaal gebrouwen voor deze dag de limited edition Kolibier

Ook de andere oprichter Rik van den Berg is enthousiast. “Om de dag extra leuk te maken brouwen wij een limited edition voor deze dag om samen mee te proosten. Wij hebben gekozen voor een Double IPA met de naam Kolibier. Het bier is vernoemd naar de kolibrie: een zeer actieve vogel met lange snavel die de nectar ‘prikt’ uit de bloemen.”

Als snelgroeiende brouwerij gelooft Bird Brewery dat zij impact kunnen maken op de biermarkt. Dat doen ze natuurlijk met hun prijswinnende bieren, maar ook door bewust om te gaan met de natuur. Dankzij verschillende initiatieven hebben zij intussen ruim 70.000 bomen geplant en meer 2,7 miljoen liter drinkwater gedoneerd.

Je kunt je aanmelden bij één van de vele startpunten.

Website: Bird Brewery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.