Wilhelmus Orange IPA | Gebrouwen voor Koningsdag

1-4-2022

  • Wilhelmus Orange IPA (6%)Wilhelmus Orange IPA (6%)

De Oranjekoorts raast eind april weer door het land en daar speelt Bird Brewery op in met hun nieuwste bier Wilhelmus Orange IPA. Een frisse, fruitige Orange IPA (6%) met tonen van sinaasappel. De Elixer hop zorgt verder voor een subtiele bitter en tropische aroma’s. Een heerlijke doordrinker dus!

Leestijd: 1 minuut

Wilhelmus Orange IPA (6%) met een koninklijk tintje

“We brouwen dit jaar een aantal bieren rondom feestdagen, waarbij Wilhelmus natuurlijk speciaal is gebrouwen voor koningsdag. Het bier is op blik, heerlijk doordrinkbaar en helemaal in de sfeer van onze Wilhelmus”, vertelt medeoprichter van Bird Brewery, Ralph van Bemmel. “De kans is trouwens groot dat je op koningsdag ook een echte huismus spot, de vogel is een graag geziene gast in de binnenstad en je ziet hem vaak in de buurt van mensen.”

Hollands Hophuis

“De Orange IPA is gebrouwen met de Elixer hop van Hollands Hophuis”, vertelt brouwer en oprichter van Bird Brewery Rik van den Berg. “Hollands Hophuis levert hop van Europese hopvelden, waaronder dus deze Elixer hop. Het geeft Wilhelmus een verfrissende smaak en tropische aroma’s.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is de laatste jaren uitgegroeid tot bekende naam. Met hun vele prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur weten ze impact te maken binnen de bierwereld. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen meer dan 96.000 bomen en doneerde 2,7 miljoen liter drinkwater. Wij schreven al een flink aantal artikeltjes over hun bijzondere duurzame en marketing acties.

Website: Bird Brewery.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.