#wildplanten door Bram Ladage

7-7-2015

Op 26 juni heeft een team van Bram Ladage op meerdere plekken in de Rotterdamse binnenstad aardappelplantjes geplant. Met deze wildplantactie werd het begin van het aardappelseizoen ingeluid. De aardappels gaan deze periode de grond in en het resultaat hiervan zal zaterdag 12 september tijdens ‘de Aardappeloogstdag’ te proeven zijn.

#wildplanten

In de video werd de middenstip van de Kuip vervangen door een aardappelplantje en werd Groenteboer Mehmet verrast. “De aardappel is een mooi Hollands product”, aldus Rocco Ladage van het bedrijf. “Door deze wildplantactie willen we aandacht vragen voor dit prachtige natuurproduct en iedereen meteen uitnodigen voor de Aardappeloogstdag.” De actie is te volgen op social media via #wildplanten.

Bram Ladage & storytelling

Bram Ladage vertelt graag het verhaal achter zijn bedrijf en het belangrijkste product dan hij verkoopt. Zo organiseerde hij op 8 september 2012 ook een aardappeloogstdag op een aardappelboerderij in Numansdorp (op die dag omgedoopt tot NuBramsdorp). Jong en oud konden toen hun eigen aardappels steken en ervaren hoe de friet-aardappel direct van het land wordt verwerkt tot een puntzak verse handgesneden frieten. Het eerste kratje nieuwe aardappels werd toen geveild waarbij de opbrengst naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam ging. Daarnaast werden er gouden aardappels verstopt op het land, onder de vinders werden entreekaarten voor Disneyland Parijs verloot.

Website: Bram Ladage   

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.