Whisky just got rebellious | Douwe Bob ambassadeur van The Glenlivet Single Malt

27-10-2020

  • Whisky just got rebellious - Douwe Bob & The Glenlivet
  • Whisky just got rebellious - Douwe Bob & The Glenlivet

Het whiskymerk The Glenlivet heeft de Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob tot ambassadeur benoemd. Samen zullen zij in de nieuwe campagne ‘Original by Tradition’ de stereotypes rond single malt whisky doorbreken en een nieuwe generatie whiskydrinkers verwelkomen. In een reeks van vier advertenties doorbreekt Douwe Bob Nederlandse tradities, Sint-Maarten is de eerste op de kalender.

Leestijd: 2 minuten

Original By Tradition

The Glenlivet is wereldwijd op een missie om single malt whisky toegankelijker en relevanter te maken voor een nieuwe generatie drinkers. Whisky wordt onterecht vaak als intimiderend, te sterk, te complex of mannelijk bestempeld. Daarom bracht het merk enkele jaren geleden al Founder’s Reserve uit, inmiddels een van de meest populaire single malts van Nederland. Met zijn zachte, fruitige smaak en lichtblauwe label compleet anders dan de norm en een duidelijke uitnodiging voor degenen die single malt wil verkennen.

Met de campagne ‘Original By Tradition’ benadrukt het merk het belang van het uitdagen van tradities, iets wat sinds de oprichting in 1824 al in het DNA van het brand zit. Zo was The Glenlivet na een illegale start, de eerste Schotse whisky in de regio Glenlivet met een licentie om te distilleren, nadat zelfs King George IV fan werd van de fruitige single malt. Deze campagne laat een moderne realiteit zien van whisky en hoe een nieuwe doelgroep aan het genieten is van single malt buiten de grenzen van de traditionele conventies. ‘Het is tijd om single malt te herdefiniëren, van wie het drinkt tot de manier waarop het gedronken wordt. Wij willen de deuren van deze gesloten categorie openen voor een nieuwe generatie’, aldus Kevin de Graaf, brandmanager The Glenlivet.

Bekijk hun video hier: (tekst gaat onder video verder)

Whisky just got rebellious | Douwe Bob als traditiebreker   

The Glenlivet heeft in Douwe Bob een gelijkgestemde ambassadeur gevonden. Hij representeert de nieuwe generatie single malt drinkers en heeft de juiste attitude om oude gewoontes te doorbreken. Douwe Bob zal samen met The Glenlivet tradities verbreken en de variëteit en veelzijdigheid van single malt whisky in the picture zetten bij een nieuw publiek. ‘Ik geniet al lang graag van een whisky, het is een prachtig en ambachtelijk product waar veel liefde in wordt gestopt en ik heb het daarom altijd jammer gevonden dat zoveel mensen het niet durven te proberen, terwijl het juist geweldig is om whisky gezellig samen te drinken”, verklaart Douwe.

Nieuwe generatie

‘Douwe is een whiskyliefhebber die totaal niet in het stereotype past. Daarnaast zit het uitdagen van tradities in zijn karakter, hij is een echte rebel. Hij is de ideale partner om samen het beeld van single malt whisky te veranderen’, zegt Kevin de Graaf. In de eerste video met Douwe Bob wordt The Glenlivet’s visie dan ook duidelijk verbeeld. In plaats van een luie stoel en oudere heren rond een open haard, is Douwe te zien met een jong, gemixt gezelschap van mannen en vrouwen en een whisky cocktail in de hand. Een duidelijke boodschap om single malt whisky relevanter te maken voor een nieuwe generatie.

Over Glenlivet

The Glenlivet is opgericht in 1824 door George Smith, gerespecteerd om zijn impact als visionair binnen de single malt categorie. Met zijn zachte en fruitige smaakprofiel, heeft The Glenlivet wereldwijd de grootste volumegroei aan de categorie bijgedragen. Als bewaker van uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap binnen single malt, is The Glenlivet vastbesloten om zijn nalatenschap voort te zetten en leidde het merk de innovatie binnen de categorie de afgelopen jaren. Zo maakte The Glenlivet recentelijk headlines door whisky cocktail capsules uit te brengen, naast innovaties op het schap. Met Captain’s Reserve was The Glenlivet de eerste met grote single malt gerijpt op cognac vaten. Spectra is de meest recentelijke toevoeging in de lijn van jaarlijkse Mystery Editions, waarbij alle productinformatie verborgen blijft.

 

 

Website: The Glenlivet

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.