Whipped Coffee

25-6-2020

  • Whipped coffee - credits de Koffie Loods
  • Whipped coffee - credits de Koffie Loods

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten koffiebonen en ontelbare recepten gebaseerd op koffie. Daaruit blijkt wel dat de wereld gek is op koffie en we zien ook steeds meer bijzondere koffies. Tijdens de coronacrisis kwam via de sociale media ‘whipped coffee’ overgewaaid.

Een gastblog van de Koffie Loods over deze ‘Whipped Coffee’ ofwel Dalonga Coffee.

De Koffie Loods over koffiebonen, koffiemolens en de nieuwste trends

Of je nou van 100% Arabica koffiebonen houdt, cafeïnevrije koffiebonen of filterkoffie, bij het drinken van het allerbeste kopje koffie hoort ook een goede koffiemachine. Als jij graag koffie drinkt van koffiebonen, dan is het belangrijk dat je de juiste molen aanschaft. Vaak is het best prijzig om zo’n molen aan te schaffen, maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen. Want niet alleen de bonen, maar ook de koffiemolen heeft grote invloed op de smaak van het kopje koffie. Daarom is het van belang dat je de keuze tussen de bonen en de molens altijd zorgvuldig maakt.

Omdat iedereen verschillende voorkeuren heeft op het gebied van koffie, worden er ook steeds meer verschillende recepten uitgevonden en bedacht. Misschien heb je Whipped Coffee al wel eens voorbij horen of zien komen, het is één van de nieuwste trends. Dit heerlijk koude zomerse drankje is een populaire trend in 2020. En nu iedereen veel tijd thuis doorbrengt, is dit het uitgelezen moment om zelf aan de slag te gaan met dit hippe drankje!

Whipped Coffee, waar komt het vandaan?

De whipped coffee wordt ook wel Dalonga coffee genoemd. Het is afkomstig uit Zuid-Korea waar het drankje dan ook al een langere tijd erg populair is. De naam ‘Dalonga’ is een caramelsnoepje wat veel gegeten wordt in Zuid-Korea. Mede dankzij verschillende social media platformen is het drankje nu ook in onze westerse wereld bekend geworden. Daarnaast is het ook heel simpel en snel thuis te maken!

Hoe wordt het gemaakt?

Het is erg gemakkelijk om Whipped Coffee te maken! Het enige wat je nodig hebt is oploskoffie, suiker, gekookt water en een mixer of een garde. Je mixt de ingrediënten met elkaar totdat het begint te schuimen en aan de garde blijft plakken. Vervolgens serveer je het met een grote hoeveelheid melk (dit kan natuurlijk ook vegan of lactosevrij) en wat ijsklontjes. Zo heb je supersnel één van de meest populairste drankjes gecreëerd! Om wat af te wisselen kun je ook warme melk gebruiken in plaats van koude melk. Als je dan de ijsklontjes weglaat heb je ook een heerlijke warme koffie.

 

 

Website: De Koffie Loods

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.