We’re Smart Awards | La Distillerie (Luxemburg) is het beste groentenrestaurant ter wereld

22-9-2020

  • We're Smart Awards
  • We're Smart Awards

We’re Smart Awards Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster – Luxemburg) van chef René Mathieu is uitgeroepen tot het Beste Groentenrestaurant ter wereld. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentenkeuken.

Leestijd: 1 minuut

Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Daarnaast bekroont de jury ook elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten.

Frank Fol, The Vegetables Chef®

Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®: “Met onze jaarlijkse award show brengen we wereldwijd groenten liefhebbers samen. Dankzij die interessante kruisbestuivingen evolueren we naar slimmere oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld.”

De We’re Smart® Awards werden dit jaar online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentatrice Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel).

René Mathieu

René Mathieu is een pionier in de natuurkeuken. Hij tovert op een heel smaakvolle manier ingrediënten uit de velden en bossen rond Château Bourglinster op het bord. Met zoveel passie en talent in één persoon is dit terecht de nieuwe wereldwijde ‘place to be’ voor de creatieve plantaardige keuken”, aldus Frank Fol.

Top 5 We’re Smart Awards Beste Groentenrestaurants wereldwijd

  1. La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg) – Chef René Mathieu
  2. Vrijmoed (Gent, België) – Chef Michaël Vrijmoed
  3. Bord’eau (Amsterdam, Nederland) – Chef Bas van Kranen
  4. Piazza Duomo (Alba, Italië) – Chef Enrico Crippa
  5. L’Oustau de Baumanières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) – Chefs Jean-André Charial & Glen Viel

We’re Smart® Beste Groentenrestaurants per land

Deze dertien restaurants kwamen uit de bus als winnaars in hun land dankzij een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties:

België: Bon Bon, Brussels

Canada: Langdon Country House, Ontario

Denemarken: Geranium, Copenhagen

Finland: Grön, Helsinki

Frankrijk: Le Clos des Sens, Annecy

Italie: Chef Luigi Taglienti, Milano

Japan: Inua, Tokyo

Nederland: De Nieuwe Winkel, Nijmegen

Peru: Statera, Lima

Rusland: Twins Garden, Moscow

Spanje: Gatblau, Barcelona

Verenigd Koninkrijk: Lyle’s, London

Verenigde Staten: Eleven Madison, New York

Chef Xavier Pellicer (Spanje) is “Untouchable”

De Spaanse topchef Xavier Pellicer ontving dit jaar één van de meeste prestigieuze awards: Persoon van het Jaar. De award beloont uitzonderlijke passie en toewijding voor groenten en fruit.

Xavier Pellicer

Xavier Pellicer is als groentenchef een voorbeeld voor alle chefs wereldwijd. Hij treedt, na 2 jaar als nummer 1 van de Top 100 Best Vegetables Restaurants in de wereld, nu ook toe tot het universum van de ‘Plant Based Untouchables Chefs’, hét plantaardige paradijs,” licht Frank Fol toe.

Klik hier voor de volledige lijst met beste groentenrestaurants en andere prijswinnende categorieën.

 

Website: We're Smart

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.