Wendyverse™ | Wendy’s® opent eerste restaurant in virtuele realiteit

1-4-2022

  • Wendyverse™Wendyverse™
  • The Wendyverse - The Buck BiscuitDomeThe Wendyverse - The Buck BiscuitDome
  • The Wendyverse - Town Square CentralThe Wendyverse - Town Square Central

Wendy’s® werkt samen met makers in Meta’s Horizon Worlds om (virtuele) dromen uit te laten komen met de feestelijke opening van de Wendyverse™ in Horizon Worlds op 2 april. Virtuele realiteit wordt werkelijkheid als Wendy’s hun fans gloednieuwe 3D-mogelijkheden geeft om virtueel te communiceren met elkaar en het merk.

Weer een merk dat de Metaverse opzoekt, recent lazen we dat ook McDonald’s in de US plannen op dat vlak heeft.

Leestijd: 3 minuten

De Wendyverse™

“Al jaren ontmoeten we onze fans op onverwachte manieren en plaatsen met onze unieke benadering van social media, gaming en engagement,” zegt Carl Loredo, chief marketing officer bij The Wendy’s Company. “We verheugen ons erop om dit naar een hoger niveau te tillen door de Wendyverse te lanceren in Meta’s Horizon Worlds en onze fans een totaal nieuwe dimensie van toegang te bieden. Echt een primeur in zijn soort, de Wendyverse overbrugt het beste van vandaag met morgen en zo ontmoeten we onze fans in elke wereld – met een Frosty® en frietjes in onze handen.”

De Wendyverse is meer dan een virtueel restaurant. Het is een virtuele Wendy’s wereld die begint met een virtueel Wendy’s restaurant. In de eerste fase van de Wendyverse kunnen fans met een Meta Quest 2 zich wagen aan een geheel nieuwe en lekkere wereld, gebouwd door de makers van de community:

  • Wendyverse™ Town Square Central: Een Wendy’s restaurant dat fans herkennen – nagebouwd in de virtuele wereld. Spelers kunnen achter de toonbank gaan staan, vrienden ontmoeten en zich opmaken voor een avontuur waarbij het water in je mond loopt. Virtuele hot & crispy frietjes, iemand?
  • Wendyverse Partnership Plaza: Net op tijd voor de gekte kunnen spelers naar The Buck BiscuitDome gaan, waar ze het veld kunnen bestormen, basketballen met een virtuele Baconator® en het net kunnen doorknippen na een winnend schot. De mogelijkheden stoppen daar niet, want fans kunnen van 1 april tot en met 1 mei een Sausage or Bacon, Egg & Cheese Biscuit scoren voor slechts een dollar* IRL – in-app of in-restaurant. Met het idee dat je voor deze aanbieding terug wilt naar de echte wereld.

Wendyverse™ |Horizon Worlds

Horizon Worlds, gelanceerd in 2021, is een gratis sociale experience die mensen in staat stelt om op nieuwe en buitengewone manieren immersive VR te verkennen, mee te spelen en te verbinden. Gebruikers kunnen nieuwe plaatsen ontdekken met vrienden, concurreren in actievolle games en interactieve ervaringen, en hun eigen werelden ontwerpen of geïnspireerd worden door anderen. In Horizon Worlds zijn mensen meer dan alleen bezoekers – ze maken deel uit van wat het geweldig maakt.

“De volledige visie van metaverse kan nog jaren op zich laten wachten, maar merken moeten nu al beginnen te experimenteren over wat hun metaverse aanwezigheid zal zijn,” zegt Vishal Shah, Meta’s Vice President of Metaverse. “Er zijn ervaringen zoals Horizon Worlds die mensen een gevoel kunnen geven van wat het betekent om samen te zijn in een ervaring – het is een geweldige plek om te beginnen.”

“Wendy’s, Meta’s Creative Shop en de makers van Horizon Worlds hebben samengewerkt om deze ervaring tot leven te brengen,” zegt Nicky Bell, Meta’s Vice President van Creative Shop. “Wendy’s is altijd een innovatieve leider geweest in hoe ze samenwerken met makers – het bouwen van deze wereld is een geweldig voorbeeld van hoe merken in Horizon Worlds kunnen verschijnen op intentionele, betekenisvolle manieren met hun gemeenschappen.”

Degenen die geen Quest 2 hebben, kunnen vanaf 2 april een viewer-only versie bekijken op Wendyverse.com. Tot ziens in de Wendyverse.

*Limited time only bij deelnemende U.S. Wendy’s gedurende het ontbijt. De aanbieding is alleen geldig voor Bacon or Sausage, Egg and Cheese Biscuits. Niet geldig in een combinatie. Er is een limiet van 5 items per transactie en per persoon per dag, zolang de voorraad strekt. Bij het bezorgen door derde partijen kunnen de prijzen variëren en bekijk de ontbijttijden van je lokale Wendy’s.

Website: The Wendyverse

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.