Week Zonder Vlees | Vegan Masters maakt consument wegwijs in plantaardig eten

5-3-2021

  • Vegan Masters - De Week Zonder Vlees box
  • Vegan Masters - De Week Zonder Vlees box
  • Vegan Masters - De Week Zonder Vlees box
  • Vegan Masters - De Week Zonder Vlees box
  • Vegan Masters - De Week Zonder Vlees box
  • Vegan Masters - Danny Galiart en Kirsten Gielen

Vegan Masters heeft voor De Week Zonder Vlees van 8 – 14 maart 2021 een maaltijdbox ontwikkeld waardoor mensen die graag minder vlees willen eten, een week lang 100% plantaardige gerechten kunnen proberen voor alle eetmomenten van de dag. De Week Zonder Vlees Box biedt voor zeven dagen een compleet vegan ontbijt, lunch en diner. Om alles vers te kunnen leveren, zijn er twee levermomenten. In de box zit onder meer de Chiarly Brown Kokospudding, de Healthy Basterd Sandwich en Poké Bowl Ninja Bowl. Met de producten in de box wordt er een uitstoot van 12,1 kg CO2, 2286 liter water en 0,36 dierenlevens bespaard. Dat komt overeen met 69 km autorijden en ongeveer 33 keer douchen. Vegan Masters is de eerste partij in Nederland die vegan boxen levert voor alle dagelijkse eetmomenten. De Week Zonder Vlees is een initiatief van de Hippe Vegetariër. 

Houdt jouw restaurant volgende week rekening met de ‘Week zonder Vlees’? 

Leestijd: 2 minuten 

Wegwijs maken in plantaardig eten 

Vegan Masters wil tijdens de Week Zonder Vlees Nederlanders wegwijs maken in 100% plantaardig eten en laten zien dat het niet alleen goed is voor mens, planeet en dier, maar ook nog eens heel lekker. Vegan Masters’ missie is het ‘veganizen’ van de wereld en maakt vegan versies van bekende ‘makkelijke maaltijden’. Denk aan Don’t be Chicken burgers, Sho-Karma Pizza’s en No Salmon Sushi-boxen aan. Danny Galiart, co-founder Vegan Masters: “Veel mensen die graag minder vlees willen eten, vinden het lastig hoe zij dit moeten aanpakken. Zij zitten met vragen als: Wat eet ik dan als ontbijt? Hoe maak ik een lekker vleesloze maaltijd? Om mensen inspiratie te geven en te laten zien hoe lekker en gezond plantaardig eten kan zijn, leveren wij een week lang alle 3-dagelijkse maaltijden bij mensen thuis. Alles is ready-to-eat of ready-to-heat. Een week lang hoef je niet na te denken over wat je gaat eten en doe je ook nog eens goed voor de wereld.” 

Over Vegan Masters 

Vegan Masters is een plantaardig convenience food concept opgericht door Danny Galiart en Kirsten Gielen. Galiart is al meer dan 30 jaar actief in de pizza industrie. Tien jaar geleden besloot hij vegetariër te worden en in 2018, na het zien van de documentaire Cowspiracy, werd hij veganist. Gedreven door de milieuveranderingen en zijn bezorgdheid over het welzijn van de dieren, heeft Galiart zichzelf en verschillende vegan chefs uitgedaagd om de lekkerste en gemakkelijkste veganistische gerechten, snacks en desserts mogelijk te maken. Dit was de start van Vegan Master eind 2019. Het bedrijf bestaat uit 4 distributie stromingen: ready to heat, ready to eat, grab & go vending machines en retail. 

Website: Vegan Masters

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.