Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie update van 9 juni

9-6-2020

Ondertussen hebben we weer genoten van de eerste terrasjes en zijn we ook weer uit eten geweest. Heerlijk om weer te kunnen genieten in de horeca, alhoewel wij wel hebben ervaren dat het nog geen storm loopt, ook niet op de terrassen. Laten we hopen dat iedereen weer een beetje meer vertrouwen krijgt nadat de eerste effecten van de versoepeling van de coronamaatregelen bekend worden. Voorlopig gaat het daarmee de goede kant op, nu nog wat mooier weer!

Met deze week links naar artikelen over een Covid-19 masker met een mondopening die je kunt bedienen op afstand en een bijzonder zonnetrend voor deze zomer!

Horeca-experts Wouter Verkerk en Gijsbregt Brouwer schreven een boek over de horeca na corona met als titel ‘Ja, we zijn weer open’ en Swinkels Family Brewers komt met een Swinckels 0.0% en geeft aan van oud bier desinfectiemiddel gedoneerd te hebben.

BRAM’s Gourmet gaat in Nederland op in Bram Ladage, in het buitenland groeit het merk wel verder onder deze naam. En een link naar een artikeltje over het effect van de kookwedstrijd ‘Tabasco’s Hottest Chef’ in deze periode.

In de restaurants van Vakantieparken Roompot serveren ze vanaf 1 juni alleen nog maar duurzame vis en wil jij ook weten van de opbrengst van ‘Steun je stamkroeg’ van kruidenlikeur Schrobbelèr is?

Er is nu ook een certificaat Anderhalve Meter Horeca te behalen bij certificatie-instelling SKG-IKOB, opgesteld in samenwerking met Van de Weerd Horecamakelaardij. En bekijk hoe restaurant Smink hun @home menu bij hun gasten bezorgt!

Zou een koffie abonnement  zoals My @Panera-coffee-subscription voor jou coffee corner werken? En gespot in Duitsland bij Burger King: DIY ‘Social Distancing Crowns’.

Bekijk in een Facebook bericht de ‘Smink Mobile’ van Restaurant Smink! Ziet er tof uit! En in Japan is de Norimaki Synthesizer bedacht waardoor ‘smaak’ onderdeel kan worden van video games. Nu is het wachten op het toevoegen van smaak bij kookvideo’s!  

Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^ Team Horecatrends

Klik op de titel als je het volledige artikel wilt lezen. Veel plezier met lezen!

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide aanbod aan alcoholarme en alcoholvrije bieren. Naast de alcohol die werd teruggehaald uit de horeca, werd ook de alcohol uit het superior pilsener gedistilleerd en verwerkt tot handalcohol. Dit werd gedoneerd aan zorginstellingen met een tekort aan desinfectiemiddel. De familiebrouwer hielp zo al ruim 1.200 verschillende instellingen.

Boek over de horeca na corona | ‘Ja, we zijn weer open’

Een inspiratieboek boek over de horeca in het ‘nieuwe normaal’. De wereld van uit eten gaan en een drankje doen is compleet veranderd door de anderhalve meter economie. Horeca-experts Wouter Verkerk en Gijsbregt Brouwer doken onder en beschreven op een positieve manier hoe de nieuwe horeca eruit zal zien: van reserveren met apps tot beschermende schermen en van zelf je wijn inschenken tot de heilige graal van het terras. Het boek is bedoeld om de 400.000 mensen in de horeca een hart onder de riem te steken en de 17 miljoen gasten op de hoogte te brengen van de veranderingen die hen te wachten staan als ze straks weer uiteten gaan of een drankje gaan drinken. Gijsbregt en Wouter gaan op 31 thema’s met elkaar in dialoog, over legopakketten en drive-thru dreams, over de superhost, over nu een nieuwe zaak beginnen en nog veel meer. Ook staan er twaalf interviews in met mensen uit de horecabranche, van de ontslagen medewerker tot de strandtenteigenaar. Het boek sluit af met een bezoek aan de anderhalve meter economie, voordat deze officieel bestond: een biertje drinken aan de bar met andere gasten op anderhalve meter, bestellen via de app en eenrichtingsverkeer in het restaurant.

BRAM’s Gourmet gaat op in Bram Ladage | Merknaam BRAM’s blijft in het buitenland

Was BRAM’s Gourmet eerst het stoere, inventieve jongere broertje van Bram Ladage, dit jaar wordt het concept in de bekende patat formule opgenomen. Niet alleen bij de Euroscoop zal de verandering naar Bram Ladage per 1 juni een feit zijn, ook bij de vestigingen in o.a. Delft, Bleiswijk, Gouda, Leidsche-Rijn en Rotterdam zal voor het eind van dit jaar Bram Ladage op de gevel staan. Gelukkig hebben BRAM’s fans niets te vrezen, want het geliefde assortiment blijft voortbestaan op de kaart van Bram Ladage. Waar de merknaam van BRAM’s straks uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnt, is dat in het buitenland juist niet het geval. Deze merknaam wordt gebruikt om op internationaal niveau nog meer terrein te kunnen veroveren. In 2016 ging een langgekoesterde droom van de formule al in vervulling en ging de formule met een filiaal in Essen Duitsland de grens over. In 2019 werd het eerste overzeese filiaal van BRAM’S Gourmet Frites in Dublin Ierland geopend. Naar verwachting worden er in de toekomst nog meer internationale filialen geopend, waarvoor BRAM’S nog op zoek is naar master-franchisers.

Het succes van een kookwedstrijd in Coronatijd

Actueel, creatief en betrokkenheid sleutelwoorden bij Tabasco’s Hottest Chef. De Lockdown gooide roet in het eten van de culinaire wedstrijd die begin van het jaar voor Tabasco pepersaus werd uitgeschreven. Met een fysieke cook-off op 12 mei moest er gekozen worden tussen annuleren of omdenken. Bickery Food Group ging met haar partners CK media promotions en Smokey Goodness aan de slag om een positieve wending te geven aan een gesloten horeca, thuiswerken en onderwijs op afstand. Het werd een spannende online competitie met een groot bereik, waarbij het merk haar betrokkenheid toonde.

Via de social media campagne, werden 30 fraaie recepten gekozen. De wervingscampagne leverde een bereik van meer dan 1 miljoen mensen op via Pinterest, Facebook, Instagram en Google-advertenties. De vakjury koos 5 finalisten die hun receptuur moesten pitchen met een eigen video op de Facebookpagina van Tabasco. Een like bij de video telde als een stem, terwijl de vakjury een eigen winnaar verkoos. Dankzij het enthousiasme van de finalisten naast de inspanningen van de organiserende partijen, kon Tabasco in 10 dagen rekenen op meer dan 60.000 views op de video’s met ruim  6.000 likes (stemmen) en 1.200 shares. Recent werden de twee winnaars Bart Vervest en Martijn Jansen thuis verrast met een 1,5 meter cheque, goed voor een culinaire trip naar de tabascofabriek op Avery Island in de USA. De foto’s leverde de nodige aandacht op in social media en in de pers met een interview in de krant en op de lokale radio en tv.

Vakantieparken Roompot serveren alleen nog maar duurzame vis

Op maandag 1 juni gaan de terrassen en restaurants opnieuw open. Roompot zal vanaf dan enkel nog maar duurzame vis in zijn restaurants serveren. Gasten kunnen de duurzaamheid van de vis ook opzoeken via de VISwijzer app of de website. Roompot werkt hiervoor samen met zijn leveranciers en de Good Fish Foundation, die de VISwijzer beheert.

Opbrengst van ‘Steun je stamkroeg’ van kruidenlikeur Schrobbelèr

Op 31 maart 2020 werd de actie ‘Steun je stamkroeg’ gelanceerd om horecazaken een hart onder de riem te steken. Zij moesten noodgedwongen hun deuren sluiten en hebben sindsdien geen of nauwelijks inkomsten. De actie heeft maar liefst € 37.500 opgeleverd die voor 100% direct naar de deelnemende horecazaken gaat. Omdat de horeca per 1 juni weer open mag, is de actie gestopt.

Met de actie ‘Steun je stamkroeg’ riep kruidenlikeur Schrobbelèr (stam)gasten op om online alvast een rondje te bestellen, om hun kroeg te steunen. Een waardebon (ter waarde van vijftien euro) is goed voor acht borrels Schrobbelèr. Het volledige aanschafbedrag komt ten goede van de horecazaak. In totaal zijn er 2500 waardebonnen verkocht, dat komt neer op 20.000 borrels.

Certificaat Anderhalve Meter Horeca draagt bij aan veilig verblijf

Horecabedrijven die aantonen dat ze aan de anderhalve meter-eis voldoen, bezorgen hun gasten en personeel er ook een veilig gevoel bij. Het vrij bewegen met die ruimte om je heen kunnen zij onafhankelijk laten controleren en bekrachtigen met het nieuwe certificaat Anderhalve Meter Horeca. Certificatie-instelling SKG-IKOB ontwikkelde de erkenningsrichtlijn samen met Van de Weerd Horecamakelaardij. Wie positief is beoordeeld ontvangt het certificaat van erkenning. Het draagt bij aan een veilig verblijf in restaurant, hotelkamer, vergaderzaal én buiten op het terras.

Een Covid-19 gezichtsmasker om uit eten te gaan | De mondopening werkt met een afstandsbediening

Dit masker is bedacht in Israël. Een gezichtsmasker tegen het coronavirus met een afstandsbediening waardoor je kunt eten zonder het masker af te doen. Een apparaat dat volgens hen een bezoek aan een restaurant minder riskant zou kunnen maken. Meer informatie en afbeeldingen in het artikel bij Reuters. Wij moesten er om glimlachen maar het lijkt ons bijzonder vervelend eten.

De meest trendy zonnetrend 2020

Bij hotel Dexamenes kunnen ze niet wachten om hun maskers van te nemen! ? Bekijk de link in de titel om te zien waarom wij erom moesten glimlachen!

‘Together again’ | Leuke actie van Oaks Hotels, Resorts & Suites

Oaks Hotels, Resorts & Suites heeft Australiërs gevraagd om te delen wat ze het meest missen tijdens deze periode van sociale afstand vanwege de COVID-19-pandemie. De drie meest inspirerende verhalen zijn geselecteerd om een prijs ter waarde van $ 2.000 Australische dollar per stuk te ontvangen. Zodat ze ‘Together again’ met hun dierbaren kunnen vieren zodra dit veilig kan.

Inspiratie voor koffiezaakjes | Panera lanceerde MyPanera-coffee-abonnementsoptie

Voor welke prijs je het ook aanbied, het werkt natuurlijk wel om een soort ‘koffie abonnement’ aan je klanten aan te bieden! Met een MyPanera Coffee-abonnement kun je als klant onbeperkt koffie halen bij Panera voor de prijs van ongeveer 4 kopjes. Dat is iets minder dan 30 ¢ per dag voor elke maat koffie en elke smaak: licht of donker gebrand, hazelnoot, decaf, ijskoffie of thee. Bij MyPanera Coffee kun je het abonnement inwisselen en om de twee uur onbeperkt je koffie bijvullen als je in het café bent.

DIY ‘Social distancing crowns’ bij Burger King in Duitsland

Burger King tweette een afbeelding van twee klanten die buiten de winkel aan het eten waren terwijl ze speciale doe-het-zelf ‘sociale afstands’-kronen gebruikten om veilig te blijven. De boodschap: “Afstand nemen, maak er mode van”. De oversized hoofddeksels zijn bedoeld om ver genoeg uit te steken waardoor je je altijd op 1,8 meter afstand van andere klanten bevindt. Verkrijgbaar in Duitsland, bekijk de afbeelding op de website van The Sun.

De Smink mobile

Bekijk in hun Facebook bericht hoe restaurant Smink het Smink@home menu thuisbezorgt in hun Smink mobile! Ziet er goed uit!

De Norimaki Synthesizer | Smaak toegevoegd aan videogames

Bekijk de onderstaande video van Nerf Report! Homei Miyashita, een professor aan de Meiji University in Japan, heeft de Norimaki Synthesizer ontwikkeld. De synthesizer is een soort microfoon waaraan je kunt likken, waardoor je kunt genieten van verschillende smaken zonder echt voedsel consumeren. Gebaseerd op wat we zien in de video heeft de Norimaki Synthesizer 5 buisjes waaruit de gelsmaken komen. De gel geeft de vijf belangrijkste smaaksensaties af: zout, zuur, bitter, zoet en umami. De staaf levert gecontroleerde hoeveelheden van elke gel/smaak aan de tong, om specifieke smaken te simuleren.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.