Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie update van 18 mei

18-5-2020

Wat een heerlijk vooruitzicht dat we begin juni weer mondjesmaat open mogen in de horeca! Gezien de beperkingen zullen veel ondernemers moeten blijven bezorgen, waar waarschijnlijk ook veel mensen nog graag gebruik van maken. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, toch? De angst voor het Covid-19 virus zal nog lang sporen achterlaten. Dus blijven wij nog even kijken naar inspirerende voorbeelden van hoe collega-ondernemers omgaan met de maatregelen rondom het coronavirus.

Met deze week links naar artikelen over de Robot ‘hond’ Spot die in een park in Singapore wordt gebruikt om mensen te waarschuwen om de sociale afstand in de gaten te houden. En Restaurant Brands International Inc. (Burger King, Tim Hortons en Popeyes) overweegt gezichtsmaskers te laten ontwerpen als onderdeel van hun uniformen.

‘Care by Roseate Hotels & Resorts’ is een interessant artikel voor die hotels die nog niet zeker weten welke maatregelen ze precies moeten nemen om een contactloze gastvrijheid te implementeren. En de chef-eigenaar van restaurant Eleven Madison Park Daniel Humm zegt dat het heropenen van zijn beroemde restaurant nog niet zeker is.

Bekijk de rode puzzel van Heinz Canada! Wij denken dat deze ook zeker gewaardeerd zou worden Europese puzzel- en ketchup-liefhebbers, helemaal tijdens de lockdown.

Hotel Scheepskameel, een samenwerking tussen Hotel The Exchange en restaurant Scheepskameel in Amsterdam. Genieten van een menu van restaurant Scheepskameel in een hotelkamer van The Exchange. Mart Oude Luttikhuis, kok bij De Bloemenbeek heeft de Gerrit de Kievit-trofee van de wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs gewonnen. En er is een Spicy Chef Set of Spices door chef Soenil Bahadoer op de markt gekomen.

Het Belgische bedrijf Ocular heeft een digitale bezoekersteller gelanceerd waarmee winkels, pretparken en publieke ruimtes bezoekersaantallen kunnen monitoren. En komend weekend (22 en 23 mei) vindt hét online cocktail event ‘De Thuisborrel Club’ plaats.

In restaurant Lekkerr worden acht van elkaar gescheiden themakamers ingericht waarin twee tot maximaal zes personen kunnen dineren. En Bagels & Beans heeft een clip gelanceerd ‘Zo alleen’, over hoe zij hun gasten missen.

Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^ Team Horecatrends

Klik op de titel als je het volledige artikel wilt lezen. Veel plezier met lezen!

Hotel Scheepskameel

Een samenwerking van Otto Nan (Hotel The Exchange) en Pieter Smits (restaurant de Scheepskameel); samen creëerden zij Hotel Scheepskameel. Je verblijft bij Hotel The Exchange in Amsterdam en krijgt een extra kamer voor een diner van Scheepskameel. Sinds 8 mei kun je gebruik maken van dit pakket waarin ook een ontbijtmenu van Café Stock is inbegrepen.  Maximaal de helft van Hotel The Exchange wordt getransformeerd tot private dinner spaces: mooi aangeklede kamers met één romantisch gedekte tafel voor twee: het decor voor een onvergetelijk diner. Het voor-, hoofd- én nagerecht wordt op het door de gasten gewenste moment tot aan de diner-kamer gebracht. Er is een uitgebreide selectie Duitse wijnen van de Scheepskameel te bestellen en natuurlijk worden ook de onvolprezen madeleines met sabayonroom geserveerd bij de koffie. Er is een eenvoudig te activeren bluetooth-boxje in de kamers aanwezig en vanzelfsprekend een bijpassende playlist. Bloemen zijn er ook, en voor gasten die willen uitpakken verzorgen ze XXL bossen. Massages, knippen en kappen kan worden bijbesteld.

Gerrit de Kiewit-trofee voor De Bloemenbeek na winst kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

Raymond Strikker en Mart Oude Luttikhuis van Landgoedhotel De Bloemenbeek in De Lutte zijn beloond voor Marts zege tijdens de kookwedstrijd Jeunes Chefs. De pas 22-jarige Oude Luttikhuis won in februari de kookwedstrijd en kreeg vanwege de coronamaatregelen deze week de Gerrit de Kiewit-trofee overhandigd.

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 17 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd namen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. Winnaar Mart Oude Luttikhuis plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Parijs. Die zou aanvankelijk later dit jaar plaatsvinden, maar is door de coronacrisis uitgesteld naar 2021.

Spicy Chef Set of Spices | Door Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in Nuenen

Deze specerijen komen uit Restaurant de Lindehof in Nuenen, waar SVH Meesterkok Soenil Bahadoer zijn Surinaams-Hindoestaanse roots naar twee Michelinsterren level tilde. Dit alles met de simpele maar smaakvolle keuken van zijn moeder als basis, gecombineerd met klassiek Franse technieken die Soenil opdeed tijdens zijn werkzaamheden bij gerenommeerde restaurants in Nederland en België. Om de beleving voor u als gast niet te laten eindigen bij het verlaten van het restaurant hebben ze met Kruidenvoordeel de handen ineen geslagen om Soenil zijn smaken in spice blends te vereeuwigen. Als je nu een bestelling plaatst maak je kans op een diner voor twee bij Restaurant de Lindehof, en dat ook nog eens aan de Chef’s Table.

In deze Spicy Chef Set zijn inbegrepen: Spicy Chef – Vadouvan, een eigentijdse benadering van een klassieker, curcuma, gember, kardemon als basis.

Spicy Chef – Grand Bazaar, waan je in het Midden Oosten met de smaken van komijn, koriander en majoraan

Spicy Chef – Madinat, koriander, venkel en paprika als basis ondersteund door een pepertje en knoflook.

Ocular lanceert digitale bezoekersteller

Het Belgische bedrijf Ocular lanceert een digitale bezoekersteller, om in winkels en publieke ruimtes bezoekersaantallen te monitoren. Op een display zien klanten en bezoekers bovendien meteen of ze naar binnen mogen of nog even moeten wachten. Het kant-en-klare systeem kan snel geïnstalleerd worden; een stroomaansluiting is voldoende. “Om maar 1 klant per 10 vierkante meter te kunnen garanderen, moeten winkels hun bezoekers tellen. Dat is nu vaak moeilijk, omdat ze er extra mankracht voor nodig hebben. Daarom zochten we naar een automatische oplossing, om dat zo slim en efficiënt mogelijk te doen”, vertelt Nicolas Vanden Avenne, CEO van Ocular. Dit kan natuurlijk ook gebruikt worden bij grote horecalocaties. Ook na de coronacrisis kan dit systeem nog ingezet worden. “De realtime data over de bezoekersaantallen bieden interessante inzichten: hoeveel klanten of bezoekers zijn er op welk moment van de dag, op welke dagen is het het drukst, hoe lang blijven ze gemiddeld,…? Het zijn relevante analytics om marketingacties op te baseren of om op bepaalde punten het beleid bij te sturen.”

Shaken aan de keukentafel met De Thuisborrel Club

It’s time to shake it up! Dit weekend (22 en 23 mei) vindt hét online cocktail event ‘De Thuisborrel Club’ plaats. Een initiatief van Typhoon Hospitality & The Activators in samenwerking met verschillende Nederlandse cocktailbars, spiritbrands en The Cocktailbox. Tijdens dit weekend kan heel het land cocktails shaken aan de keukentafel en online inchecken bij hun favoriete (cocktail)bars. Van te voren koop je je eigen cocktailbox en toegang tot de bar.  De 11 deelnemende bars zijn o.a.: Door74 (Amsterdam), The Stockroom (Groningen), The Rumah (Rotterdam), Williams Canteen (Rotterdam), The Court (Den Haag), Amehoela (Rotterdam), Lac Cai (gaat deze zomer open in Den Haag), Bar Feijoa (Amsterdam), Pulitzer’s Bar (Amsterdam), Mr Finch (Utrecht) en The Lemonman Bar van restaurant NENI (Amsterdam). Op deze manier krijgt de consument alsnog de mogelijkheid even binnen te wippen bij zijn of haar favoriete cocktailbar. Inschrijven en bestellen kan via de website van De Thuisborrel Club. Hier vind je tevens de programmering. Houd daarnaast de @thuisborrelclub in de gaten voor de laatste updates. Bestel je na 18 mei, dan kan deze worden opgehaald op de twee ophaalpunten: het kantoor van Typhoon Hospitality in Amsterdam of Drankenboutique in Rotterdam.

Bij Lekkerr in Schoonhoven eet je straks op gepaste afstand Frans, Japans of Italiaans

In restaurant Lekkerr worden acht van elkaar gescheiden themakamers ingericht waarin twee tot maximaal zes personen kunnen dineren. Iedere kamer krijgt een eigen thema zoals Parijs, Rome, Tokio of Tirol. Dat is niet alleen terug te vinden in het interieur van de betreffende kamer maar ook in de muziek, geur, verlichting en in het menu dat er wordt geserveerd. De drankjes verzorgen de gasten zelf vanuit een per thema verschillend gevulde minibar, de medewerkers serveren de gangen vanaf een plateau via een half open deur.

Bagels & Beans | Zo alleen

Waar het al jaren bruiste en borrelde, is het sinds half maart leeg en verlaten. De horeca mist de gezelligheid, de gesprekken en het geroezemoes. Bagels & Beans kijkt vooruit, naar 1 juni, de dag dat de horeca haar deuren hopelijk weer gedeeltelijk openen. Bagels & Beans brengt een muzikale ode uit die het gevoel van deze periode goed vat. Het nummer ‘Zo alleen’ is gelanceerd op de online kanalen van de bagel- en koffievrijplaats.

Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans, kijkt vooruit: “Er komt een moment dat we onze gasten weer als vanouds mogen verwelkomen. Dat vooruitzicht, die hoop, hebben we geprobeerd in beeld en muziek te vangen. Hiermee willen we onze gasten laten weten dat we ze missen. En ze eraan herinneren dat we samen iets hebben om naartoe te leven.”

De Robot hond Spot herinnert parkbezoekers in Singapore eraan om afstand te houden

In Singapore gebruikt de gemeente de vierpotige Spot-robot van Boston Dynamics om parkbezoekers eraan te herinneren dat ze op veilige afstand van elkaar moeten blijven. De robot genaamd Spot patrouilleert in het Bishan-Ang Mo Kio-park in de stad als onderdeel van een proefperiode van twee weken, waarbij vooraf opgenomen berichten worden uitgezonden ‘om parkbezoekers te herinneren aan de ‘social distance’.”

Restaurant Brands International Inc. Overwegen het ontwerpen van gezichtsmaskers als onderdeel van hun uniform

Een open brief van de CEO van Restaurant Brands International Inc., eigenaar van de ketens Burger King, Tim Hortons en Popeyes, waarin hij stelt dat het heropenen van hun restaurants zowel vertrouwen als comfort vereist. In de open brief stelt hij onder meer dat ze het idee hebben omarmd dat delen van hun restaurants moeten veranderen, zeker in de nabije toekomst en mogelijk voor altijd. Terwijl ze bijvoorbeeld op korte termijn verplicht zijn maskers en handschoenen te gebruiken, bekijkt het merk nu  comfortabelere en herbruikbare maskers die deel kunnen gaan uitmaken van hun standaarduniformen.

Care by Roseate Hotels & Resorts | Touchless hospitality

In een poging fysiek contact met gasten in hun hotels te minimaliseren, heeft Roseate Hotels & Resorts ‘Care by Roseate’ gelanceerd, dat zich richt op contactloze gastvrijheid. De hotelketen heeft haar standaardprocedures volledig aangepast en deze is er nu op gericht om hun gasten in hun 6 hotels en resorts in het VK en India een veiligere omgeving te bieden.

Een paar voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen uit de ‘Care by Roseate’ (alle maatregelen op de website van cntraveller in de link in de titel):

  • De kamers worden na een verblijf altijd 24 uur niet verhuurd.
  • Een medewerker zal de liften bedienen zodat de gasten deze niet hoeven aan te raken. Er mogen ook niet meer dan 3 gasten tegelijk in de liften.

Heinz Ketchup puzzelwedstrijd | Een rode Heinz tomatenketchup puzzel

Heinz Canada heeft 57 puzzels met 570-stukjes uitgebracht voor de serieuze puzzelliefhebbers en ketchup-fans. De ‘wedstrijd’ om zo’n knalrode puzzel te bemachtigen begon op dinsdag 5 mei 2020 en eindigde op vrijdag 8 mei en de wedstrijd stond alleen open voor legale inwoners van Canada. Tijdens de wedstrijdperiode plaatste HEINZ Ketchup berichten over de HEINZ Ketchup-puzzel op hun sociale mediaplatforms. Om mee te doen aan de wedstrijd moesten puzzel- en ketchup-liefhebbers commentaar geven op het bericht waarin ze Heinz ook moesten vertellen met wie ze de Heinz Ketchup-puzzel zouden voltooien. Degenen die hebben gewonnen, moeten wel serieus aan de bak! Bekijk de regels in de link in de titel.

De chef-eigenaar van Eleven Madison Park in New York zegt dat heropenen een vraagteken is

De toekomst van Eleven Madison Park in New York, in 2017 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, is onzeker, zegt chef-eigenaar Daniel Humm. Volgens het artikel in Bloomberg (link in de titel) vertelde de chef dat het miljoenen dollars zal kosten om te heropenen. Interessant artikel dat enig inzicht geeft in het probleem waar restaurants mee te maken hebben om na een lockdown weer open te gaan.

Frontline Stays Progam by Airbnb

Frontline Stays van Airbnb is 6 weken geleden gelanceerd, het is een programma waarmee gastheren hun huizen kunnen aanbieden aan mensen die in de frontlinie van de COVID-19-pandemie werken. Sindsdien hebben eerstelijnswerkers als onderdeel van dit initiatief meer dan 100.000 nachten geboekt in gratis of gesubsidieerde accommodaties. We schreven begin april over dit initiatief.

“Sinds de lancering van het Frontline Stays programma zes weken geleden heeft onze gemeenschap meer dan 200.000 verblijfplaatsen aangeboden om de eerstelijnshulpverleners te ondersteunen die de verspreiding van COVID-19 bestrijden”, zegt Brian Chesky, medeoprichter van Airbnb, CEO en hoofd van de gemeenschap. “Ik ben geïnspireerd door de vrijgevigheid van onze gastheren en dankbaar voor de meer dan 40 partners over de hele wereld die zich bij ons hebben aangesloten om ervoor te zorgen dat we deze hulpbron kunnen verstrekken in deze tijd van wereldwijde crisis.”

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.