Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie update van 6 april

6-4-2020

Langzamerhand raken we gewend aan de effecten van het Corornavirus, gelukkig houden velen afstand en werken zoveel mogelijk mensen thuis. Misschien vandaag zelfs in het zonnetje! Maar ook steeds meer ondernemers gaan zich zorgen maken over de economische effecten. Zo zien we veel bedrijven die vandaag toch met bezorgen beginnen. De eerste deadline tot 6 april konden ze wel overleven maar nu worden de effecten groter. Gelukkig zien we veel inspiratie langskomen en ervaren het ook zelf, zoals restauranteigenaren die bij de bezorgmaaltijden ook een kaartje stoppen om hun gasten te bedanken en een glaasje bubbels aanbieden wanneer zijn of haar zaak weer open is.

De inspiratie van deze week!

Met onder andere initiatieven van samenwerken, zoals Coffeelicious en Jumbo, Lockdown Coffee maar ook andere steun initiatieven voor de horeca zoals van Young Creators Group. Zij komen met HorecaTegoed.

KFC heeft in Nederland door de samenwerking met bezorgplatform Uber Eats hun bezorgservice flink uitgebreid. En in China hebben we een bijzonder bezorg initiatief gespot bij Meituan, zij leveren bij de bezorging een papier schild waarachter je kunt eten!

Het in New York gevestigde technologie- en lifestylebedrijf Air Co. Maakt handsanitizer uit CO2, we schreven al eerder over hun koolstof negatieve wodka. En een initiatief van Airbnb om hulpverleners en zorgmedewerker slaapplekken dichter bij hun werk aan te bieden.

Dat de zaken in de Verenigde Staten anders geregeld worden weten de meeste wel maar dit keer kwamen we een artikeltje tegen over de keuze maken tussen blijven bezorgen waarbij de kans op infectie met Covid-19 voor je personeel groter is of ze ontslaan.

Ook uit de Verenigde Staten komen voorbeelden, het afhaalmenu van restaurant Alinea (***) was zo uitverkocht en  de keuken van Eleven Madison Park (***) is nu onderdeel van een ‘Soup Kitchen’ in samenwerking met de Rethink group. Bagelshop ‘Call your Mother’ in Washington heeft een wel heel bijzondere en originele veiling bedacht!

Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^Team horecatrends

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Young Creators Group lanceert HorecaTegoed voor een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt geven zodat die het hoofd boven water kan houden.

In ruil voor de gift kun je op een later moment, wanneer de horecagelegenheden de deuren weer openen, in de horecagelegenheid van jouw gift terecht voor een hapje of een drankje als dank. “Op dit moment doen er al zo’n 25 horecagelegenheden door het hele land mee, maar we hopen erop dat we dit landelijk kunnen doortrekken”, vertelt De Jong enthousiast. “Ondernemers krijgen rechtstreeks uit een Tikkie een gift. Vooral voor restaurants met veel vaste gasten is dit hopelijk een steuntje in de rug om straks uit deze crisis te komen.”

Lockdown Coffee | Koffie bestellen en doneren aan je favoriete horecagelegenheid

Tribes Coffee, Manetti en Redbeans hebben samen het initiatief genomen om een actie neer te zetten voor alle horeca in Nederland. Met de Lockdown Coffee Actie willen zij de horeca in Nederland een handje helpen. Want zij kunnen alle hulp goed gebruiken. Voor de Lockdown Coffee Actie hebben ze een speciale koffie ontwikkeld. Een mooie koffiemelange verkrijgbaar in espressobonen en in capsules voor je Nespresso machine. Per gekochte zak bonen of doos capsules doneren zij 5 euro aan jouw favoriete horecagelegenheid. Meer op hun website (link in titel).

Bezorgservice KFC fors uitgebreid door samenwerking met Uber Eats

KFC gaat samenwerken met bezorgplatform Uber Eats en breidt daarmee haar bezorgservice flink uit. Vanaf nu kunnen klanten in meer dan tien steden via de Uber Eats app hun favoriete KFC producten bestellen en thuis laten bezorgen. De samenwerking met Uber Eats is versneld live gegaan, omdat er momenteel bij mensen thuis veel vraag is naar contactloze bezorging.

Het contactloos bezorgen via Uber Eats is vanaf nu mogelijk in de volgende steden: Amsterdam, Almere, Breda, Capelle, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle. De bestelling is eenvoudig te plaatsen en te volgen via de Uber Eats app. Om bezorging in deze lastige tijden voor iedereen toegankelijker te maken, heeft Uber Eats de bezorgkosten op alle maaltijden laten vervallen. Met de code HOMEDELIVERY betaal je tot en met 6 april 2020 geen bezorgkosten.

Samenwerken | Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Het assortiment van Coffeelicious is nu verkrijgbaar bij de Jumbo. Zij kregen de mogelijkheid om dagelijks ons assortiment van huisgemaakte taartjes, scones en sodabread in de Jumbo (Sterrenburg, Dordrecht) aan te bieden. Dit alternatief heeft zo goed uitgepakt dat Coffeelicious verder in gesprek is met de Jumbo om op meerdere locaties te staan. En dat is gelukt! Vanaf zaterdag, 4 april 2020, is het assortiment van Coffeelicious in Jumbo Hoogkamer (Breda) verkrijgbaar. Wederom ook met heerlijke lekkernijen, huisgemaakte scones en sodabread. Ook is inmiddels locatie Wijnstraat in Dordrecht omgetoverd tot een Coffeelicious Bakery. De fijnste plek voor allerlei huisgemaakte heerlijkheden, koffie, scones en broden To Go! Ook de pancakes en een klein assortiment panini’s worden aangeboden. Wegens succes mag ook locatie Rotterdam een Bakery Take Over verwachten en haar deuren openen op 4 april.

Chinese voedselbezorgingsfabrikant biedt een papieren schild dat volgens hen bescherming biedt  tegen het coronavirus

Meituan, een van China’s grootste voedselbezorgingsbedrijven, levert een papieren schild aan haar gasten die via haar platform bestellen om het coronavirus te helpen voorkomen. Gebruikers in Peking en Shanghai kunnen gratis één van deze beschermhoezen ontvangen. Meituan zegt dat de hoes effectief helpt om waterdruppels tegen te gaan die afkomstig zijn van collega’s. Vooral als mensen eten in kleine ruimtes zoals kantoorkantines.

CO2 gebruikt om hand desinfecterend middel te maken

Het in New York gevestigde technologie- en lifestylebedrijf Air Co. heeft na haar lancering van koolstof negatieve wodka van vorig jaar, de productie verschoven naar hand desinfecterend middel. Dit als reactie op de COVID-19-crisis. Het bedrijf vangt CO2 vervuiling op, combineert dit met water om alcohol te maken en destilleert vervolgens het eindproduct met behulp van zonne-energie apparatuur. Meer op de website van Springwise, check de link in de titel.

Airbnb-verhuurders helpen bij het aanbieden van huisvesting aan 100.000 COVID-19-responders

Een nieuw wereldwijd initiatief gaat gratis of gesubsidieerde huisvesting aanbieden voor medewerkers in de gezondheidszorg, hulpverleners en eerstehulpverleners die op deze manier dichter bij hun werk kunnen slapen. Airbnb-verhuurders kunnen ervoor kiezen om woningen aan te bieden die de nieuwe hygiëneprotocollen volgen op basis van aanbevelingen van medische experts. Airbnb werkt samen met de internationale federatie van het rode kruis en Red Crescent Societies, The International Rescue Committee, International Medical Corps en andere non-profitorganisaties om hulpverleners zo goed mogelijk te kunnen voorzien. Airbnb ziet af van alle fees voor verblijven die via dit initiatief worden geregeld. ‘Medisch hulpverleners en eerstehulpverleners bieden levensreddende ondersteuning tijdens de uitbraak van het coronavirus en we willen ze zo goed mogelijk helpen’, aldus medeoprichter van Airbnb, Joe Gebbia.”We hebben talloze host over de hele wereld gehord die deze mensen graag een thuis willen bieden. We verbinden onze non-profitorganisaties, overheidsinstanties en andere met onze ongelooflijke gastgemeenschap samen te werken in deze buitengewone tijden.

Keerpunt in delivery en take-out in de U.S. tijdens de Corona crisis 

Interessant om te lezen welke keuzes horecaondernemers in de Verenigde Staten moeten maken, open blijven voor bezorging met het risico dat werknemers besmet raken met het COVID-19-virus versus het restaurant sluiten en personeelsleden moeten ontslaan. Andy Ricker, chef-kok en eigenaar van Pok Pok Restaurant Group met 7 restaurants in de omgeving van Portland, verloor één van zijn chefs als gevolg van het COVID-19-virus. Hij voegt zich nu bij een groeiend aantal restauranteigenaren in de Verenigde Staten dat de keuze maakt om te sluiten. Dit terwijl zij aanvankelijk nog wel probeerden om het afhalen en/of bezorgen door te zetten nadat de ‘social distancing’ en ‘stay home’ werden geïmplementeerd.

Bagelshop ‘Call Your Mother’ is weer open voor afhalen en biedt toekomstige ‘cut-the-line’ passen

‘Call Your Mother’ is een bagelwinkel met uitzicht op een park in Washington en elke weekendochtend stond er tot voor kort buiten een rij. Ze zijn heropend met een beperkt menu en creatieve initiatieven om fondsen te werven waarmee ze de exploitatie de komende maanden ondersteunen. Zoals voor $ 2.000, = kun je een jaar lang hun rijen overslaan! Of je kunt een bagelsandwich op het menu naar jou vernoemd krijgen! Er zijn ook lessen in bagels maken en latte-art. Bekijk het artikeltje op de website van de Washingtonian voor meer creatieve ideeën van deze bagelwinkel.

De nieuwe ‘Soup Kitchen’ van New York komt van een luxe adres | Eleven Madison Park

Een groep genaamd Rethink werkt samen met het restaurant met drie Michelin-sterren om New Yorkers in nood te voeden. De groep heeft nu een mooie nieuwe werkruimte: het veelgeprezen en normaal gesproken dure restaurant Eleven Madison Park in Manhattan. Afgelopen donderdag kondigde Daniel Humm, de chef-kok en eigenaar, op Instagram aan dat zijn restaurant met Michelin-sterren gaat koken voor Rethink, met duizenden maaltijden per dag om gratis te worden bezorgd aan klanten van Citymeals on Wheels en aan ziekenhuismedewerkers.

Voorbeeld van een afhaalmenu van een restaurant met drie Michelin-sterren | Alinea in Chicago

Een diner in het bastion van modernistisch koken kost doorgaans ongeveer $ 300 per persoon, maar op 18 maart kondigde het restaurant aan dat het maaltijden zou gaan aanbieden voor $ 35 per persoon. Het eerste menu, met als hoofdgerecht beef Wellington, was binnen vijf uur uitverkocht. Bekijk het artikel en de afbeeldingen op de website van Chicago Eater.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.