Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie update van 12 mei

12-5-2020

Wat een heerlijk vooruitzicht dat we begin juni weer mondjesmaat open mogen in de horeca! Gezien de beperkingen zullen veel ondernemers moeten blijven bezorgen, waar waarschijnlijk ook veel mensen nog graag gebruik van maken. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, toch? De angst voor het Covid-19 virus zal nog lang sporen achterlaten. Dus blijven wij nog even kijken naar inspirerende voorbeelden van hoe collega-ondernemers omgaan met de maatregelen rondom het coronavirus.

Met deze week links naar artikelen over het protocol voor heropening van de horeca, een oproep in België om tweemaal per week friet te eten en over de Cartonney, een duurzame pizzadoos.

Verschillende hotels heropenen de deuren van het hotel en het restaurant voor hotelgasten. Onder andere Fletcher hotels en de Black Label Hotels maakten video’s over hoe zij de 1,5 metersamenleving invullen.

Zaterdag 16 mei vindt in Otterlo in Droompark de Zanding een uniek vijfgangendiner plaats waar 5 Michelinsterren chefs uit Rotterdam aan meewerken. En inspiratie voor Italiaanse restaurants: steeds meer Amerikaanse restaurants bieden DIY pasta kits aan, met verse pasta en sauzen.

De Black Sheep Group uit Hong Kong heeft een blueprint voor het heropenen van restaurants beschikbaar gesteld, deze download ging viraal. In Seattle en San Francisco zijn de fees van de bezorgdienst gelimiteerd tijdens de pandemie, voorbeeld voor Europa en Nederland?

Het North Sydney-café is één van de koffieplekken in Sydney die innovatief hun verdienmodel veranderde naar een klein supermarktje tijdens de pandemie en hiervan zijn wel meer voorbeelden.

Industrieel ontwerper Carlo Ratti lanceert Pura-Case, een kledingreiniger die bacteriën en virussen verwijdert. Binnenkort start hiervoor een kickstart crowdfunding. En Kaapstad stuurt hun toeristen liefdesbrieven!

 

Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^ Team Horecatrends

 

Klik op de titel als je het volledige artikel wilt lezen. Veel plezier met lezen!

Protocol & richtlijnen heropening van Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland heeft op 11 mei het Protocol Heropening Horeca aan leden gepresenteerd. Deze bevat algemene richtlijnen en specifieke richtlijnen voor de verschillende sectoren binnen de horeca. KHN benadrukt het Protocol Heropening Horeca een ‘levend document’ gaat, dat aangepast wordt naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland. Zodra de landelijke overheidsmaatregelen wijzigen, wordt het protocol daar zo snel mogelijk op aangepast. Dit protocol is tot stand gekomen in samenwerking met horecaondernemers, VNO-NCW/MKB Nederland, het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en McKinsey. Lees de inhoud in het artikel op Snackkoerier, link in de titel.

Feyenoord, Droomparken, HEERLIJK.nl en Rotterdamse topkoks lanceren uniek ‘vijfsterrenrestaurant’

Het stadion is leeg, de restaurants zijn gesloten en het is rustig op de vakantieparken. Om mensen toch een uitje te bieden slaan Feyenoord, Droomparken, HEERLIJK.nl en drie Rotterdamse sterrenchefs de handen ineen voor ‘het eerste vijfsterrenrestaurant van Nederland’. Een initiatief geheel aangepast aan de richtlijnen van het RIVM, waarbij gasten dineren en overnachten in honderd procent luxe.

Fred Mustert, (restaurant Fred **), Erik van Loo (restaurant Parkheuvel **), en Jos Grootscholten (restaurant Perceel *) samen goed voor vijf Michelinsterren, verzorgen op zaterdag 16 mei een uniek vijfgangendiner op Droompark de Zanding in Otterlo. De gasten schuiven echter niet aan in het restaurant op het park. Hun gedekte tafel staat klaar in hun eigen luxe villa. Aan alle maatregelen van het RIVM wordt voldaan, want iedere gang wordt aan de voordeur van de woning geserveerd. En uiteraard wel volgens de sterrenstandaard die de chefs gewend zijn. Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam: “Toen Feyenoord mij benaderde met de vraag of ik wilde koken op een vakantiepark, dacht ik niet meteen ‘dat gaan we eens doen’. Maar toen ik vervolgens de luxe woningen op Droompark de Zanding zag, wist ik dat we op deze wijze ook een sterrendiner kunnen verzorgen. Het allerleukste eraan vind ik dat we met drie Rotterdamse chefs de handen ineen slaan om deze avond tot een succes te maken. En als er meer animo is, doen we dit gewoon meerdere avonden.”

Een oproep om twee keer per week friet te eten in België

Voorzitter van de Belgische beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en –verwerking (Belgapom) Romain Cools roept Belgen op om hun steentje bij te dragen aan het wegwerken van het enorme overschot van 750.000 ton aardappelen. Meer friet eten dus! Het overschot ontstaat door het niet doorgaan van festivals en het feit dat de horeca is gesloten. Een deel van het overschot wordt ook aan de Voedselbank geleverd.

Cartonney | De duurzame pizzadoos

Pizzadoos die bij papier kan worden weggegooid en waarin de pizza langer warm blijft. De Cartonney Box is een nieuw ontwerp van de traditionele pizzadoos. De ‘Cartonney’ pizzadoos bevat een unieke ontwerp aanpassing aan de traditionele “thuisbezorg/ To-Go” pizzadoos (een verpakking meer dan 60 jaar oud, waar sinds die tijd bijna geen enkele functionele ontwikkeling aan is gedaan tot heden dan). De aanpassing betreft het ontwerp van de pizzadoos. Deze pizzadoos van minigolf karton wordt in één stansvel geproduceerd. Toegevoegd aan het traditionele ontwerp is de draai/opvang schijf, die bereikbaar is onder een kleiner luik achter in de deksel van de doos, zodat men steeds een stuk pizza kan uitnemen. Bekijk hier hun video, de tekst gaat daaronder verder.

 

Verschillende hotels heropenen inclusief hun restaurants voor hotelgasten

De afgelopen weken zijn diverse hotel geopend waarbij zij hun hotelgasten ook in het restaurant ontvangen. Zij promoten dat door middel van YouTube video’s zoals de video van de Black Label Hotels in Limburg zoals in de link in de titel. Ook de Fletcher hotels doet dit op een professionele manier, bekijk hun video hieronder, de tekst gaat onder de video verder.

Een virale blauwdruk voor heropening van restaurants | Downloadbaar

De Black Sheep Group uit Hong Kong heeft ruim 1000 medewerkers in 23 restaurants en paste bij de uitbraak van de pandemie duidelijke en rigoureuze richtlijnen toe, waaronder temperatuurcontroles bij aankomst, geen fysiek contact en regelmatige en frequente handwasmethoden. Toen de groep telefoontjes kreeg van andere restaurants in Hong Kong die op zoek waren naar advies over hoe ze zich aan de crisis konden aanpassen, besloten ze hun richtlijnen openbaar te maken. Het werd opgepikt door restaurants over de hele wereld. Bekijk de download op de website van Fine Dining Lovers, link in de titel.

Enkele van de beste restaurants van de VS verkopen online DIY pasta kits

Geweldig idee voor Italiaanse restaurants, wij zouden de ‘pasta campagnola’ van onze favoriete Italiaanse restaurant  graag kopen als doe-het-zelf pakket! Een groeiend aantal restaurants in de VS biedt nu DIY pasta kits aan: doe-het-zelfverpakkingen van vers gemaakte pasta’s en handgemaakte sauzen voor thuisbereiding. Bekijk voor inspiratie dit artikel op de website van Robb Report, link in de titel.

San Francisco en Seattle beperken de fees van bezorgdiensten tijdens de pandemie

Op vrijdag 24 april onthulden burgemeester Jenny Durkan uit Seattle, gemeenteraadsvoorzitter M. Lorena González en raadslid Lisa Herbold de details van een onlangs aangenomen noodorder, dat niet langer toestaat dat bezorgingsapps van derden zoals DoorDash en Grubhub restaurants exorbitante commissiekosten in rekening brengen. Bij deze bestelling wordt de maximaal toegestane commissie beperkt tot 15 procent van de aankoopprijs van elke bestelling. Het schrijft ook voor dat 100 procent van de fooien van klanten aan de chauffeurs zelf moet worden gegeven en het wordt illegaal om de lonen van hun chauffeurs te verlagen voor de bezorgdiensten. New York en Los Angeles overwegen dit ook in hun beleid op te nemen. Volgens KIRO 7 blijven deze beperkingen van kracht totdat restaurants niet langer beperkt zijn tot het aanbieden van alleen afhalen of bezorgen en ze weer ‘back to normal’ mogen in hun restaurants. Interessant idee voor in  Europa en Nederland?

Café in Sydney wordt supermarktje tijdens lockdown

Het North Sydney-café is één van de koffieplekken in Sydney die innovatief de resterende voorraad als boodschappen ging verkopen tijdens de lockdown. Ze bieden rijst, meel, conserven, koffiebonen en alcohol aan voor degenen die koffie komen halen of een gerechtje. Als cafés weer open mogen, geven veel klanten aan dat ze hopen dat ze deze boodschappen kunnen blijven afhalen. We zagen dit idee ook al in Londen, waar Brat Farm, Grill and Wine Shop in maart werd geopend. Het met een Michelin-ster bekroonde restaurant van Tomos Parry heropende toen als winkel waar ze maaltijden van het team verkopen en producten van hun leveranciers en wijnen. En waarom niet? Zelfs nadat de wereld een vaccin tegen het COVID-19-virus heeft gekregen, is het misschien verstandig om je inkomstenbronnen als ondernemer te spreiden.

Pura-Case | Carlo Ratti lanceert kledingreiniger die bacteriën en virussen verwijdert

Internationaal ontwerp- en innovatiebureau CRA-Carlo Ratti Associati onthulde recent Pura-Case, een draagbare kledingreiniger die ozon gebruikt om de meeste micro-organismen, bacteriën en virussen uit kleding en stof te verwijderen. Het project beoogt tegemoet te komen aan de behoeften van de ‘nieuwe norm’, dat wil zeggen de opkomende veranderingen die door COVID-19 in ons huiselijk leven worden gebracht. Pura-Case is gemaakt in opdracht van Scribit, de technische startup die onlangs een deel van zijn productielijn heeft omgebouwd om te reageren op de huidige pandemie. Zodra een kledingstuk in de kast is gehangen, reinigt en ontgeurt een luchtzuiveringssysteem door ozonbehandeling de stoffen. Momenteel is Pura-Case nog een  prototype maar ze zijn bezig om een Kickstarter crowdfunding-campagne te lanceren.

‘Cape Town Tourism’ stuurt toeristen een liefdesbrief | ‘We Are Worth Waiting For!’

Het toeristisch bureau van Kaapstad heeft midden in de COVID-19-pandemie een nieuwe campagne gelanceerd met het thema ‘We Are Worth Waiting For’. De campagne bootst geliefden na in een langdurige relatie die er naar verlangen herenigd te worden. Bekijk het artikel op Travel Daily Media over hoe ze dit doen of bekijk de onderstaande video. (De tekst gaat verder onder de video).

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.