wagamama | Ontwikkelde een ‘walk-out and pay’ app in samenwerking met Mastercard

28-3-2018

De Aziatische restaurantketen wagamama heeft de wagamamago-app gelanceerd. Ze beschrijven de app als de ‘Uber voor diners’ waarmee klanten kunnen binnenlopen, bestellen, eten en voor de eerste keer ooit gewoon het restaurant verlaten door de wagamamago-walk-out-betaling. De nieuwe app bespaart gasten gemiddeld 12 minuten bij elke maaltijd, zo blijkt uit onderzoek. De wagamamago™ -app is volledig beveiligd en ontwikkeld in samenwerking met Mastercard, dat 65.000 beveiligde transacties per minuut verwerkt.

wagamamogo | De ‘walk-out and pay’-app

De app is gemaakt in samenwerking met Mastercard, die een lange geschiedenis heeft met wagamama. De app integreert met het bestaande Oracle Hospitality restaurantbeheerplatform van de restaurantketen. De keten was ook het eerste restaurant dat de Qkr van Mastercard Labs gebruikte, het pay-at-table platform in 2015. Sindsdien heeft een aantal toonaangevende Britse ketens dit voorbeeld gevolgd. Hoewel Wagamama Qkr zal blijven gebruiken, wilde het ook een speciale eigen merkoptie creëren voor gasten die hun restaurants regelmatig bezoeken. Het heeft de Qkr-API’s (application programm interface) gebruikt die Mastercard heeft geopend om nieuwe manieren te bieden om overal in de horeca te bestellen en te betalen. Via de Qkr-API’s stelt Mastercard horecabedrijven in staat eenvoudig bestel- en betaaldiensten te integreren in hun digitale oplossingen, door de kassa’s en betalingen te koppelen om zo een eersteklas ervaring voor hun gasten te verzorgen.

Door verbinding te maken met een digitale Masterpass-wallet, kan de betaling automatisch worden uitgevoerd vanuit de app zonder dat de gast op een betaalknop hoeft te drukken; het is de eerste keer dat een restaurantketen deze uitbetalingsoptie op deze manier aanbiedt.

De nieuwe app is in heel Engeland bij alle wagamama restaurants beschikbaar. Het Mastercard-uitcheckproces, dat de digitale Masterpass wallet gebruikt, wordt ondersteund door de hoogste niveaus van beveiliging en cryptologie. Het is gratis beschikbaar voor iOS en Android, met wagamamago kunnen gasten ook meer items via hun telefoon bestellen, de rekening splitsen en afhaalmaaltijden bestellen voor diegenen die onderweg zijn. Het doel van de app is om gasten een snellere en gastvrijere ervaring te bieden.

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 12 minuten duurt tussen het vragen van de rekening en het verlaten van een restaurant, en dat gasten vier keer minder geneigd zijn om een restaurant aan te bevelen als ze een slechte ‘rekening ervaring’ hebben gehad.

Bron: Newsroom Mastercard

Website: Wagamama

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.