Wachtrijen zijn zo 2017!

26-2-2018

26 februari 2018 – Nick ten Hove blogt over technologische ontwikkelingen in kroegen en zijn oplossing voor de wachtrij voor uitgaansgelegenheden in de winter.

Wachtrijen zijn zo 2017!

Afgelopen zaterdag was het weer eens zo ver, na een opsomming van bezoeken aan meerdere verjaardagen en een hoop gekantelde pijpjes werd op het laatste adres besloten om nog even het nachtleven in te duiken. Ouderwets laat op stap, steeds minder van deze tijd als je het mij vraagt. Ik liet mij echter weer eens verleiden!

Eenmaal gearriveerd bij desbetreffende uitgaansgelegenheid wist ik weer waarom ik tegenwoordig niet graag meer in het holst van de nacht de kroeg nog opzoek; de wachtrij! Doorgaans gebaseerd op de ’drukte’, er moeten eerst gasten uit voordat er nieuwe in kunnen. Eén blik naar binnen leerde mij dat de tent half vol stond maar ik weet het, net zoals bij een vol terras geldt: gasten trekken gasten.

Een zeer groot verschil is echter dat op een tafeltje wachten op een vol terras een stuk aangenamer is dan een wachtrij voor de kroeg na middernacht en hartje winter. En laten we eerlijk zijn, wij Nederlanders houden al niet van wachten. Steeds meer winkelketen weten dit ook, de Jumbo trakteert op boodschappen, meerdere winkelketens hebben de zelfscan geïntroduceerd en Amazon Go opende in Seattle een kassa-loze supermarkt om de wachtrij geheel te verbannen.

Ook in de kroeg zie ik steeds meer technologische ontwikkelingen, ik bepaal al wat er in de kroeg gedraaid wordt via een app als Mijn Verzoekje, ik stuur een tikkie naar m’n vrienden om de rekening gelijk te splitten en dan nog alle apps om bier, wijn en welke alcoholische drank dan ook te raten. Maar toch blijven we iedere zaterdagnacht in de kou een minuut of 30 voor de ingang van een uitgaansgelegenheid staan alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Mijn oplossing zolang de technologie er nog niet klaar voor is, zodra de laatste hap van het diner naar binnen is geschoven en de vaatwasser draait rechtstreeks de kroeg in! Daarna lekker op tijd weer het mandje in, ben je de volgende dag ook weer helemaal het mannetje!

Contact

Nick ten Hove, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via nicktenhove@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Website: Van Spronsen & Partners horeca - advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.