Voice Chocolate | Inspiratie uit Japan voor Valentijnsdag

9-1-2018

De chocolaatjes van ‘Voice Chocolate’ zijn allemaal unieke chocolaatjes die gemaakt zijn op basis van jouw stem. Het is een idee van het Japanse telecom bedrijf NTT DoCoMo, ontworpen voor Valentijnsdag 2017. Via een app sprak je een tekst in die uiteindelijk gevormd wordt tot chocola. De ontvanger scande deze vorm vervolgens via een AR app waardoor het originele bericht te horen was.

Voice Chocolate | Data visualisatie dat emoties communiceert

Chocolade dat is gemaakt op basis van je stem en boodschap, wij hebben er in ieder geval nog nooit eerder van gehoord! ‘Voice Chocolate’ komt uit Japan waar het in 2017 op de markt is gebracht om mensen de mogelijkheid te bieden hun gevoelens naar een ander te duiden. Het Japanse telecom bedrijf NTT DoCoMo bedacht dit speciale idee voor Valentijnsdag, het is een app die op basis van jouw stem een figuur ontwerpt en je bericht opneemt. De stemmen creëren patronen op basis van trillingen en hiervan maakt de app een digitale visualisatie. Op basis van deze visualisatie wordt een uniek chocolaatje ontworpen waarvan er maar één op de wereld is.

Hoe werkt Voice Chocolate?

Via de app spreek je een kort bericht in. De trillingen en toonhoogte van je stem worden vervolgens gebruikt om een ​​uniek ontwerp te maken. Het ontwerp wordt in kaart gebracht met behulp van 3D-technologie en omgezet in een stuk chocolade. Bij aflevering kan de ontvanger de chocolade scannen met een AR-app die het ontwerp leest en het originele bericht voor hen afspeelt.

Website: Voice Chocolate

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.