#VogueXSofitel | Deelt het geheim van ‘Art de Vivre’

6-10-2022

  • #VogueXSofitel#VogueXSofitel
  • #VogueXSofitel#VogueXSofitel

Sofitel Hotels & Resorts, het eerste internationale luxehotelmerk afkomstig uit Frankrijk en een gevierd ambassadeur van de Franse cultuur over de hele wereld, is een wereldwijde samenwerking met Vogue aangegaan. De komende drie jaar gaan Sofitel en Vogue hun geheimen en kennis delen tijdens o.a. festivals, creatieve activiteiten, modecollabs en beautyprogramma’s – allemaal ontworpen rond het thema ‘Art de Vivre’. Een scala aan speciale evenementen, verrassingen en traktaties worden er georganiseerd – van een chique nieuwe Parijse cocktail die kan worden geproefd tussen andere stijlvolle ervaringen op Sofitel bestemmingen wereldwijd tot een première van het  #VogueXSofitel Festival weekend dat wordt gehouden in Parijs van 14-15 oktober, met een VIP preview op 13 oktober.

Leestijd: 3 minuten

#VogueXSofitel | Een poort naar een verleidelijke manier van leven

“Voor mij is Sofitel een ervaring die verder gaat dan gastvrijheid. Het is een toegangspoort tot een verleidelijke manier van leven: het nodigt reizigers uit om de levenskunst, de Franse elegantie, cultuur, geschiedenis en een zekere savoir-faire, eigen aan Sofitel hotels, te ervaren”, aldus Maud Bailly, CEO Accor Southern Europe. “Ik ben blij dat dit partnerschap met Vogue zoveel van onze gemeenschappelijke ambities laat zien – van beauty, design tot gastronomie en entertainment. Ik ben vooral blij dat we Vogue x Sofitel op een geraffineerde manier hebben vormgegeven, zodat onze hotels ervaringen op maat kunnen creëren die betekenisvol zijn voor elke markt en door Vogue worden versterkt.”

Het #VogueXSofitel Festival

De première van het #VogueXSofitel Festival weekend wordt gehouden in Parijs van 14-15 oktober 2022. Het Art de Vivre-feest wordt gehouden in Pavillon Cambon Capucines, in het eerste arrondisement van Paris. Tot 1.000 gasten uit de Vogue en Sofitel gemeenschappen kunnen dan genieten van hairstyling met Balmain Hair Couture; schoonheidsbehandelingen met Le Rouge Français, Codage en Hydrafacial; geurworkshops met Diptyque; Grey Goose vodka® mixologie lessen; holistische schoonheidstips met Holidermie; kracht- en conditiesessies met stercoach Julie Pujols; decadente zoete lekkernijen door Maison Carrousel; een Vogue boetiek; een 4D Sofitel MyBed™ ervaring; en een Sofitel Café. Er is ook een exclusieve Festival preview op 13 oktober in het Pavillon, met de steun van Grey Goose vodka® en Laurent Perrier. Een selecte groep van 150 VIP’s wordt uitgenodigd voor deze preview. Tickets voor het Vogue x Sofitel Festival weekend zijn hier verkrijgbaar.

‘Art de Vivre’ videoreeks

Vogue heeft een reeks video’s gemaakt die illustreren hoe ‘Art de Vivre’ tot uiting komt in Sofitel-hotels, gemaakt door de ogen van enkele van ’s werelds meest modieuze mensen. In de eerste video, die deel uitmaakt van een serie die wereldwijde trendsetters en smaakmakers in de schijnwerpers zet, geeft baanbrekend model Inès Rau haar persoonlijke benadering van ‘Art de Vivre’ weer tegen de achtergrond van Sofitel Le Scribe Paris Opéra. Als Frans transgendermodel en activiste is Inès Rau een voorvechtster van ras- en genderdiversiteit, doorbreekt ze barrières en beïnvloedt ze smaak en cultuur in Parijs.

Vlaggenschip hotel Sofitel Le Scribe Paris Opéra, genesteld in het hart van de rechteroever, straalt ‘Art de Vivre’ uit in het interieurontwerp en de locatie. Het hotel is onlangs opnieuw ingericht door de veelzijdige Franse ontwerper Tristan Auer en is een moderne klassiek hotel met de kenmerkende ingetogen luxe van Sofitel.

Signature cocktailmenu in samenwerking met Grey Goose Vodka®

Om de samenwerking tussen Vogue en Sofitel te lanceren, werkt Sofitel samen met Grey Goose vodka® – een gedistilleerd merk met een eeuwenoude Franse traditie. Grey Goose vodka® creëert een reeks exclusieve cocktails voor Sofitel, die wereldwijd op Sofitel bestemmingen verkrijgbaar zullen zijn. De eerste cocktail die wordt geïntroduceerd is Martini à la Mode – een moderne kijk op de klassieke martini cocktail, opnieuw ontworpen door de lens van de Parijse modewereld. De cocktail wordt gemaakt met een mix van Grey Goose vodka® en de onlangs uitgebrachte Martini® Ambrato vermouth, en wordt afgerond met frisse noten van Franse citroen en ambachtelijke Franse oranjebloesemhoning.

Meer #VogueXSofitel over de hele wereld

De wereldwijde samenwerking tussen Sofitel en Vogue omvat voortdurende activiteiten en evenementen op Sofitel-bestemmingen over de hele wereld, in samenwerking met regionale Vogue-teams. Komende activaties en evenementen zijn onder meer Sofitel New York en Sofitel Washington DC Lafayette Square met Vogue US, die in de maanden oktober en november 2022 van start gaan.

We schreven al in 2019 over een soortgelijk initiatief van Sofitel: ‘Live the French Way’.

Website: Vogue x Sofitel 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.