Voedselrobot ‘Sally 2.0 by Chowbotics’ wordt wereldwijd uitgerold

2-12-2019

  • Fresh food robot Sally 2.0 by Chowbotics
  • Fresh food robot Sally 2.0 by Chowbotics
  • Fresh food robot Sally 2.0 by Chowbotics
  • Açai bowl made by fresh food robot Sally 2.0 by Chowbotics
  • Salad made by fresh food robot Sally 2.0 by Chowbotics

‘S Werelds eerste robot voor verse levensmiddelen, Sally 2.0 van Chowbotics, gaat een nieuwe fase in met een nieuwe gebruikersinterface, hardware verbeteringen en een uitgebreid menu met maaltijdopties voor elk moment van de dag. Sally 2.0 is de nieuwste versie van de robot Sally voor vers voedsel, die voor het eerst op de markt kwam in 2018 en momenteel in actie is op meer dan 70 locaties, waaronder kantoren, universiteitscampussen, ziekenhuizen enzovoorts. Het verbeterde model heeft een groter tabletdisplay, een nieuwe gebruikersinterface, wielen voor verhoogde mobiliteit en verbeterde onderhoudsfuncties die het bijvullen en de reinigingstijd verminderen. Naast Sally’s populaire salade- en granen bowls, biedt Sally 2.0 nu ook ontbijt- en snackopties zoals Açai-bowls, fruit- en yoghurt bowls.

We schreven over de Robot Sally in 2017 en vroegen ons af wanneer we de eerste verse voedselrobots zoals deze in Europa zullen zien? Op de website van Chowbotics staat dat ze werken met de Compass Group, Sodexo en in het persbericht staat dat Bonduelle, het Franse internationale plantaardige voedingsbedrijf, onlangs een eerste set van 50 robots voor Frankrijk heeft besteld. Eerder dit jaar hebben de twee bedrijven hun krachten gebundeld om het merk Cabaletta te creëren en zijn ze een exclusief partnerschap voor implementaties in foodservice-vestigingen in heel Europa aan gegaan. “Wij geloven dat het aanbieden van salades en ander plantaardig voedsel via gemakkelijk toegankelijke kiosken een belangrijke trend voor de toekomst zal zijn”, zegt Elodie Levrier, projectdirecteur van Bonduelle. Dus iets voor je food outlet of kiosk?

Sally 2.0 van Chowbotics

Een van de eerste gebruikers van Sally 2.0 is The Salad Station, een fast-casual saladeketen in Louisiana, Alabama, Florida en Mississippi. “Nadat we 11 Sally 1.0’s op de markt hadden gebracht, waren we blij met de positieve feedback van de consument en het rendement op de investering”, zegt Scott Henderson, oprichter en president. “We zijn verheugd om aan te kondigen dat we nu 50 Sally 2.0’s in zeven staten uitrollen, waardoor we onze voetafdruk van vers voedsel ver buiten het bereik van onze fysieke winkels kunnen uitbreiden.”

Chowbotics werd onlangs geselecteerd als één van ’s werelds meest innovatieve bedrijven in robotica door Fast Company en sloot zich aan bij een prestigieuze lijst van bedrijven die ‘de grootste impact hebben op zowel industrie als cultuur’. De Kitchen Innovation Awards van de National Restaurant Association, BIG Innovation Awards, Edison Awards en Best in Biz Awards hebben Chowbotics onlangs erkend voor de impact van de robot op de foodservice-industrie.

 

Website: Chowbotics

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.