De perfecte salade gemaakt door… | Robot Sally

19-4-2017

In bovenstaande video maak je kennis met Robot Sally, een robot die de perfecte salade voor je klaarmaakt. Silicon Valley start-up Chowbotics Inc. beweert dat de robot een salade voor je klaarmaakt in minder dan een minuut tijd. Je hebt keuze uit 21 ingrediënten die uiteindelijk naar jouw keuze afgemeten en al op je bord terecht komt. Alhoewel wij het concept eerder zien als een geavanceerde automaat dan een robot, vinden we het wel een goed idee en we denken dat Sally  een gezonde aanwinst in je hotellobby kan zijn!

Robot Sally

Sally is een robot en salade bar in één en is niet groter dan een gemiddelde koelkast. Je hebt keuze uit 21 ingrediënten die Sally vervolgens verwerkt tot jouw favoriete salade. Voorbeelden zijn onder meer romeinse sla, boerenkool, walnoten, komkommers, wortelen, cherry tomaatjes, zongedroogde cranberries, olijven, Parmezaanse kaas, gebraden kipfilet, vinaigrette en honing mosterdsaus. De machine weegt 160 kilo waardoor die gemakkelijk in hotellobby’s, kantoren, ziekenhuizen en scholen geplaatst zou kunnen worden.

Helemaal alleen werken doet Sally nog niet, er zijn nog steeds ‘collega’s’ nodig die de ingrediënten voorbereiden voordat ze de machine ingaan. Het grote voordeel is echter dat de robot minder tijd nodig heeft om de salade klaar te maken en daarnaast is het proces hygiënischer. Waar je normaal meerdere handen hebt die bezig zijn met een salade is dit nu gereduceerd tot één.

Sally zal als eerste te zien zijn bij Mama Mia’s, een fast-casual restaurant in Santa Clara, Californië en bij de bedrijfskantine van H-E-B- Grocery Co. in Texas. Hij was al even te zien op 13 april bij Galvanize een coworking kantoor in San Francisco. Momenteel is Sally te koop voor $ 30,000,- met een optie tot leasen voor ongeveer $ 500,- per maand. Chowbotics zal beginnen met het leveren van pre-orders in het derde kwartaal van 2017.

Meer informatie over Sally is te vinden op de website van Bloomberg.

 

Bron: Bloomberg

Website: Chowbotics

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.