Vleeschcafé Meat serveert een eigen koe in 8 weken

23-10-2017

  • Vleeschcafe_Meat_LR HT

Het zijn onderwerpen waar we ons tegenwoordig steeds meer mee bezig houden: duurzaamheid, zero waste en aandacht voor je omgeving. Marcel Nijenhuis, eigenaar van Vleeschcafé Meat, vindt het belangrijk om in deze tijd dit soort thema’s in zijn restaurant een grotere rol te laten spelen. Daarom gaat het Rotterdamse restaurant, in samenwerking met boerderij Lindenhoff in 8 weken tijd een ‘eigen koe’ serveren. Door alle delen van de koe te verwerken in kwalitatieve vleesgerechten willen zij food waste tegengaan. “Op deze manier willen we zo min mogelijk voedsel verspillen en mijn gasten laten zien hoeveel goede en smaakvolle gerechten er uit één koe kunnen komen!’’ aldus de gedreven Nijenhuis.

Meatclass editie gewijd aan de koe

Liefde voor vlees, dier en bereiding staan centraal in Vleeschcafé Meat waar enkel vlees met een verhaal wordt geserveerd. Daarom organiseert het restaurant op 26 oktober, in samenwerking met boerderij Lindenhoff een speciale ‘Meatclass’ gewijd aan de koe. Geïnteresseerden leren hier op een leuke en interactieve manier alles over de diverse vleesgerechten van het dier. Het doel van de masterclass is dat de deelnemers zich bewust worden van wat ze, naast een standaard stukje biefstuk, allemaal van een koe kunnen eten. Uiteraard worden de smaakvolle (rund)vleesgerechten geserveerd met bijpassende bier- en wijnsoorten. De ‘Meatclass’ vindt plaats bij Meat Rotterdam en is te volgen voor €50,- (inclusief dranken!) per persoon. De aankomende tijd staan er meerdere ‘Meatclasses’  op de planning met de onderwerpen: wild, MRIJ rund en varken.

Zoveel moois aan één rund

Vleeschcafé Meat wilt zich inzetten voor een goed én duurzaam voedselsysteem. Bij een zoektocht naar mogelijkheden kwam eigenaar Marcel Nijenhuis via het concept ‘koop een koe’ in contact met boerderij Lindenhoff. Bij dit bedrijf met eigen boerderij én een heuse koeientuin staan duurzaamheid en aandacht voor plant en dier centraal. Marcel vertelt: ‘‘na een aantal gesprekken bleken onze denkbeelden over duurzaamheid, kwaliteit en bovenal smaak, goed overeen komen. Al pratend kwamen we op het idee om een hele koe te gaan serveren als eerste restaurant van Nederland. Dit idee zag je al voor de consumentenmarkt, maar zo ver ik het weet is er in de horeca nog nooit iets mee gedaan.” In 8 weken wordt er daadwerkelijk van kop naar staart gegeten. Het restaurant serveert elke week minimaal 3 verschillende gerechten van de koe: een voorgerecht, hoofdgerecht en steak.

Over Vleeschcafé Meat

Vleeschcafé Meat is de ideale locatie voor een lunch, borrel of diner in een sfeervolle setting. In de Oude Haven van Rotterdam kun je in dit unieke restaurant genieten van onder andere Bavette, loempia van eend en wagyu. De kwaliteit en het karakter van de specialiteiten van Vleeschcafé Meat zijn het resultaat van ambacht en liefdevolle bereiding. Kortom: wanneer je zin hebt om uitgebreid te tafelen met écht goed vlees, moet je bij Meat zijn.

Website: Vleeschcafé Meat

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.