Virtuele zonvakantie | In je pauze even bijkomen op de Malediven

13-4-2017

We zien steeds meer toepassingen van virtual reality in de maatschappij. Momenteel trekt WeFlyCheap.nl en VR House uit Utrecht veel aandacht met hun eerste virtuele zonvakantie van Nederland. Zo kun je je een uurtje terugtrekken op Curaçao of tijdens je pauze even bijkomen op de Malediven. Daarnaast ook leuk om in te zetten in de horeca als degene die in Nederland blijven moeten genieten van een verregende zomervakantie.

In je pauze even bijkomen op de Malediven

Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap.nl legt uit wat de ervaring inhoudt: “Wanneer je de Virtual Reality bril opzet, waan je je vrijwel direct in een vakantiewereld. Je kunt uren voor je uit staren naar het strand, je handdoekje neerleggen op het bounty strand en onder het genot van een cocktail genieten van het uitzicht. De wuivende palmbomen en de beweging van de zee zullen het gevoel van innerlijke rust geven.”

Door het toevoegen van omgevingsfactoren wordt het vakantiegevoel versterkt. “Wat is een zonvakantie zonder warmte? Inderdaad, niks! De infraroodlampen zullen ervoor zorgen dat jij gebakken zit wat betreft de temperatuur. Je zult af en toe de zweetdruppeltjes boven je lip moeten verwijderen, zoals je dat ook zou doen aan het strand. Ook aan het zeebriesje, de zonnebrandcrème, de zeegeur en een lekkere massage is gedacht”, aldus Raaijmakers.

ANVR voorzitter Frank Oostdam vindt het een prachtig initiatief en ziet veel mogelijkheden voor samenwerking. “Volgens ons is de virtuele zonvakantie dan ook een hartstikke mooie tool. Het een prima aanvulling voor consumenten ter oriëntatie en voorbereiding van hun vakantie of reis. Het kan bijna niet anders dan dat de reiziger hierdoor nog enthousiaster wordt om die vakantie of reis echt te willen gaan boeken en te beleven”, zegt Oostdam.

virtual reality wordt reality

Door samen te werken met VR House uit Utrecht kan WeFlyCheap.nl nu iedereen hun vakantiebestemming 360 º vanuit hun luie stoel laten verkennen. En het biedt voordelen voor iedereen; voor mensen met een lager vakantiebudget; voor gehandicapten die bijvoorbeeld wel eens op een warm strand willen liggen; mensen die door vliegangst niet op een tropisch eiland kunnen komen;  en je kunt zelfs virtueel plekken bezoeken die niet meer bestaan. Daarnaast is de virtuele zonvakantie de groenste vakantie in pura forma, geen ‘foodprint’!

Met een vanaf prijs van €49,= voor een dagje naar de Malediven wordt een bounty vakantie voor iedereen haalbaar.

We zie steeds meer voorbeelden waarin virtual reality een grote rol speelt, afgelopen januari lazen we op de website trendhunter.com over Casa Havana,  een pop-up bar in London gecreëerd voor het rum merk Havana Club. Ook zij gebruikten virtual reality om de drinkers van hun cocktails te transporten van Londen naar Cuba.

Website: WeFlyCheap

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.