Virtuele medewerker Butlr7 | Werkt mee via WhatsApp of Facebook Messenger

3-7-2020

  • Schermafbeelding van het systeem van de virtuele medewerker Butlr7

Deze week werd Butlr7 gelanceerd, een slimme chatbot om horecaondernemers en hun gasten te ontzorgen bij het gehele traject van reserveren tot betalen. Het is de eerste oplossing in de markt die daarvoor WhatsApp gebruikt, zodat de klant niets hoeft te downloaden of installeren.

Een chatbot dat fungeert als een virtuele extra medewerker die 24/7 met gasten kan communiceren. Het unieke is dat hij dat doet via gangbare kanalen als WhatsApp of Facebook Messenger, zodat de klant niets hoeft te downloaden of installeren. Wel zo makkelijk. Wat nog makkelijker is, is dat de chatbot naadloos kan worden gekoppeld aan de eigen reserverings-, bestel-, betaal- en voorraadsystemen. Je gasten reserveren via Butlr7, beantwoorden de gezondheidscheck, worden gewaarschuwd vlak voor het tijdstip, bestellen en betalen via de app. Verder in dit artikel vertelt horecaondernemer Simon Spanjer waarom hij gekozen heeft voor Butlr7. 

Leestijd 2 minuten

Virtuele medewerker Butlr7 ontzorgt horecaondernemers bij het volledige horecaproces

Naast het bereiden en serveren van mooie gerechten en lekkere drankjes hebben horecaondernemers nog veel meer taken op hun bord. Zeker nu, in tijden van corona, draait menig horecaondernemer overuren. Dit bracht Ries Deijkers op het idee van Butlr7, een full-service chatbot die horecaondernemers heel veel werk uit handen neemt. In mei 2020, toen werd aangekondigd dat de horeca weer open mocht, besloot Deijkers zijn idee voor een virtuele horecamedewerker versneld te realiseren. Deijkers: “Het viel me op dat in de horecabranche heel veel processen naast elkaar gaande zijn. In de markt zag ik al verschillende deeloplossingen opkomen. Dat moet toch een stuk slimmer en efficiënter kunnen, dacht ik. Zo kwam ik op het idee van Butlr7, een oplossing voor het gehele horecaproces.”

Reserveren, bestellen, afrekenen en meer

De chatbot kan van alles om de horecaondernemer te ontzien. Zo kan hij via alle mogelijke kanalen reserveringen aannemen en in het bestaande reserveringssysteem verwerken. Butlr7 stuurt bevestigingen, presenteert de menukaart en neemt bestellingen op, die dan weer direct in het bestaande bestelsysteem terechtkomen. Een portie bitterballen cross-sellen bij een bestelling van vier biertjes? Butlr7 doet het. En als gasten willen vertrekken, hoeven ze nooit lang te wachten op de rekening. Die vragen ze gewoon aan Butlr7, die dan onmiddellijk een rekening in PDF toont. Via een van de bekende betaalproviders kan de betaling vervolgens direct worden gedaan. Makkelijk, snel én veilig. En o ja, ook de in de horeca verplichte COVID-19 gezondheidscheck neemt de chatbot natuurlijk voor zijn rekening.

Bekijk hier een video over deze virtuele medewerker (de tekst gaat onder de video verder):

Controle over de bezettingsgraad

Butlr7 leert het bedrijf bovendien steeds beter kennen, waardoor hij veel gestelde vragen onmiddellijk kan beantwoorden. Als daar aanleiding voor is, kan de chatbot het gesprek overdragen aan een echte medewerker. De bot kan ook worden ingezet voor meer controle over de bezettingsgraad. Met Butlr7 bouwt de horecaondernemer een AVG-proof gastenbestand op met telefoonnummers. Als hij op een bepaalde dag nog tafels beschikbaar heeft, brengt Butlr7 die gasten hiervan automatisch op de hoogte via Facebook Messenger of WhatsApp. Zij kunnen dan met een gratis drankje of fles wijn worden gemotiveerd om spontaan een tafel te boeken.

Eerste klant: De Kraai

De eerste klant van Butlr7 is Restaurant De Kraai op de Zaanse Schans. Ondernemer Simon Spanjer: “We werkten voorheen niet veel met reserveringen; er komen jaarlijks honderdduizenden bezoekers op de Zaanse Schans die spontaan kunnen binnenlopen. Nu dat door corona niet meer zomaar kon, kregen we hetzelfde probleem als cafés en restaurants in uitgaansgebieden. Butlr7 loste dit probleem voor ons op en geeft ons de kans om van de nood een deugd te maken. Want met de introductie van Butlr7 zetten we een grote stap voorwaarts naar beter contact met onze klanten en een meer gestroomlijnde organisatie.”

Chatbots.Expert

Butlr7 is gebouwd door de Nederlandse chatbot-ontwikkelaar Chatbots.Expert, Europees marktleider in chatbots en AI, met vestigingen in Amsterdam, Antwerpen en Breda. Ries Deijkers is CEO van dit bedrijf, dat sinds de oprichting in 2017 hard is gegroeid. Chatbots.expert werkt voor klanten als M&M en de Universiteit van Amsterdam. In 2018 nam Enabling Technology Fund (ETF) een belang in Chatbots.Expert, met als doel een versnelling van de ontwikkeling van het bedrijf en de ontwikkeling van een eigen chatbot development platform: Antonic.ai. Dit is een zeer open en flexibel hybride development platform waarmee voor elke branche en use case snel een intelligente chatbot kan worden gebouwd en waarop elk intern of extern systeem kan worden gekoppeld en verbonden tot één samenhangend geheel. Ook Butlr7 is gebouwd op dit platform en kon daarom in korte tijd worden gerealiseerd.

Butlr7 in snelle bullets

  • Wat is het? En intelligente chatbot die een geïntegreerde oplossing biedt voor de gehele customer journey binnen de horecabranche en communiceert via WhatsApp en andere gangbare kanalen.
  • Wat doet het? Van het opnemen van reserveringen tot het stellen van de Covid-19 gezondheidsvragen en van het opnemen van de bestellingen tot het betalen van de rekening, Butlr7 doet het allemaal.
  • Wat kost het? Butlr7 mag 14 dagen gratis worden geprobeerd. Bekijk de prijzen op de website.

Website: Butlr7

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.