Virginia Gold Peanut Coffee | Het eerste koffiealternatief gemaakt van pinda’s met cafeïne

2-3-2021

  • Virginia Gold Peanut Coffee
  • James Harrell, owner and founder of Virginia Gold Peanut Coffee
  • Virginia Gold Peanut Coffee

Virginia Gold Peanut-koffie is ’s werelds eerste koffiealternatief met cafeïne gemaakt van pinda’s. Als we de artikelen moeten geloven is het de nieuwste koffierage in de Verenigde Staten. Al is het geen koffie, het lijkt erop en smaakt het heerlijk volgens velen. Bekijk de recensies maar eens in de pers, zo schrijft FoodNetwork Magazine: “Het smaakt naar een minder zure versie van koffie met een nootachtige smaak”. Hier in Europa zullen we nog even moeten wachten, we zagen het alleen voorbij komen op de sociale mediakanalen en artikelen in de Verenigde Staten. We begrijpen dat ze nog niet naar Europa worden verzonden maar wij zouden het graag proberen, jij ook? 

Leestijd: 2 minuten 

Hoewel pinda’s en koffie technisch gezien beiden gebrande bonen zijn, houdt volgens ons daar hun overeenkomst op. Dat is echter niet het geval voor James Harrell, eigenaar en oprichter van Virginia Gold™, hij heeft het proces gepatenteerd voor ’s werelds eerste koffie die volledig wordt gemaakt van pinda’s die in de Verenigde Staten zijn geteeld. Hij creëerde een droge, korrelige substantie die lijkt op gemalen koffie. Gemaakt van 100% pinda’s van zijn in Virginia gevestigde boerderij en volgens hun website lijkt het op gewone koffie in de manier waarop het smaakt, de manier waarop het ruikt en de manier waarop het wordt bereid. Het productieproces van pindakoffie is een volledig nieuw, gepatenteerd proces in de voedingsindustrie dat gebruikmaakt van verschillende methoden en hoeveelheden warmte en druk. Geroosterde pindaolie is een bijproduct van pindakoffie, die hij dus ook verkoopt. 

Peanut Coffee | Met cafeïne en cafeïnevrij 

Ze noemen Peanut Coffee ‘koffie’ omdat het lijkt op gewone koffie. De smaakbeleving is bij iedereen anders en er zijn verschillende meningen over de smaak van Peanut Coffee, maar de meeste van hun klanten zeggen dat Peanut Coffee erg naar koffie smaakt. Van cafeïnevrije pindakoffie wordt door velen gezegd dat het ‘t best smakende cafeïnevrije koffiealternatief op de markt is. Bij de meeste koffiealternatieven moet je smaak opofferen om een ​​cafeïnevrij product te krijgen dat een beetje naar koffie smaakt, maar volgens Virginia Gold’s website is hun natuurlijk cafeïnevrije Virginia Gold Peanut Coffee rijk aan smaak en met een zeer zachte afdronk. 

Pindakoffie is natuurlijk een compleet nieuw soort koffie, de methoden om pindakoffie te bereiden zijn echter vrij eenvoudig. Op welke manier je ook gewone koffie bereidt, je kunt op dezelfde manier Peanut Coffee zetten. Normale koffiezetapparaten, French Presses, Percolators, Espressomachines en Pour-overs zijn slechts een handjevol van de vele manieren waarop pindakoffie bereid kan worden. Bekijk het voordeel van pindakoffie in vergelijking tot een gewone koffie op hun website (laatste artikel op deze webpagina). 

Website: Virginia Gold

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.