Vier apps die de horeca helpen op het gebied van social distancing

31-8-2020

  • Guest blog about socially distanced services by UKWebHostReview - app Criton
  • Guest blog about socially distanced services by UKWebHostReview - app Attractions.io
  • Guest blog about socially distanced services by UKWebHostReview - app Wavetec Safe Q
  • Guest blog about socially distanced services by UKWebHostReview - app Wi-Q

De afgelopen maanden stopten alle dagelijkse activiteiten, de winkels gingen dicht en miljoenen mensen werden gedwongen hun werkzaamheden thuis te hervatten. Als gevolg van het afnemende aantal infecties wordt wereldwijd gewerkt aan de vraag ‘hoe kunnen wij weer veilig terug naar het werk?’. De grote vraag die ook speelt bij de horecabedrijven is hoe je service kunt verlenen terwijl je ook rekening houd met social distancing en de richtlijnen van de WHO en de overheid.

Een gastblog door Georgie Peru, een journaliste voor UKWebHostReview. Haar grote passie is het delen van haar enthousiasme over technologie, met de missie om anderen te helpen begrijpen waarom de digitale wereld zo succesvol is. Zij doet dit door hierover artikelen te schrijven en in dit artikel laat de vier beste apps zien die een toegevoegde waarde hebben in het borgen van social distancing in de horeca. 

Social distancing services door Georgie Peru, UKWebHostReview

Op het moment dat iedereen op de bank Netflix series aan het kijken was, waren er gelukkig ook veel partijen aan het werken aan innovatieve technologie, die het weer werken faciliteren en vergemakkelijken. Bedrijven hebben sinds kort een grote keuze uit apps die er voor zorgen dat zij hun deuren weer kunnen openen voor hun gasten en klanten. Hieronder een overzicht van de vier beste apps op dit moment.

Criton

Niet elk hotel heeft de financiële mogelijkheden en ruimte om hun website en technologieën aan te passen aan smartphone-gerichte service voor gasten. Om die reden biedt Criton een betaalbare oplossing aan die dit probleem verhelpt. Criton is een platform voor ‘guest engagement’ dat jouw gasten een contact-vrije ervaring biedt. Gasten kunnen via hun smartphone bijvoorbeeld spa behandelingen boeken, Wifi informatie vinden, de menukaart bekijken en nog veel meer functies van Criton ervaren. De app vermindert het contact tussen de gast en de medewerkers en naast de eerdergenoemde functies is het ook mogelijk om via de app te bestellen, af te rekenen en natuurlijk ook (push) berichten te sturen. (tekst gaat onder video verder).

Attractions.io

Attractions.io is een app die attracties, zoals pretparken en dierentuinen, helpt op het gebied van social distancing. Gasten kunnen met deze app hun bezoek plannen, de openingstijden bekijken, tickets aanschaffen en deze tickets digitaal bewaren in de app. De app ondersteunt de social distancing maatregelen omdat bemande tickethokjes niet meer nodig zijn op deze manier. Daarnaast kan de app worden gebruikt door de bedrijven om de gasten van up-to-date informatie over attracties te voorzien wanneer maatregelen eventueel veranderen. Ook kunnen de bedrijven in de app een voorspelling zien van bezoekersaantallen en waar eventuele wachtrijen gaan ontstaan.

Wi-Q

Wi-Q is een mobiel bestelsysteem voor restaurants. De app kan volledig worden afgestemd op elk restaurant en worden geïntegreerd met de bestaande POS systemen en websites. Er zijn vele mogelijkheden met deze app. De menukaarten kunnen worden bekeken, je kunt ermee bestellen en ook de rekening betalen via Wi-Q is mogelijk. Al deze mogelijkheden dragen bij aan het zo min mogelijk fysiek contact hebben met de gast, het verminderen van rijen in het bedrijf en gasten hoeven niet meer te wachten totdat zij worden opgemerkt door de bediening. Deze mogelijkheden zorgen er niet alleen voor dat de gast veilig is, ook hebben de medewerkers meer tijd om vragen te beantwoorden en voor meer hygiëne maatregelen. Wi-Q is volledig aan te passen, dit maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om belangrijke informatie zoals allergenen te vermelden en bijvoorbeeld de mogelijkheid te bieden om de rekening te splitsen.

 

Wavetec Safe-Q

Wavetec Safe-Q is een virtuele oplossing voor wachtrijen en helpt bedrijven om ‘social distancing’ in de rijen te bewaren. Deze virtuele oplossing biedt een veilig omgeving omdat zowel het bedrijf als de klanten kunnen zien wat hun plek in de wachtrij is, maar zij kunnen ook afspraken en tickets beheren in de app. Safe-Q beschikt over een eenvoudig dashboard waarop alle belangrijk informatie staat,  zoals het aantal wachtende klanten en de huidige capaciteit. Medewerkers kunnen de maximale capaciteit van een wachtrij bepalen, klanten in- en uitchecken en eventueel wachtrijen sluiten of nieuwe creëren vanuit het hoofdmenu van de app. Ook is het mogelijk voor de klanten om afspraken te maken via de app terwijl zij wachten in een veilige omgeving, zoals hun auto.

 

Conclusie

Het is belangrijk om een veilige omgeving te creëren voor zowel je medewerkers als klanten. Social distancing is op dit moment de oplossing en voldoet aan alle huidige richtlijnen van de overheid. In veel landen heeft de lockdown voor veel spanning gezorgd in de horeca, maar het heeft ook de nodige creativiteit ontketend, vooral op het gebied van de ontwikkeling van apps. Er kan nu gebruik worden gemaakt van vele apps gericht op het managen van wachtrijen, het bedienen op afstand en nog veel meer. Deze apps hebben een positieve invloed op het waarborgen van veiligheid in de huidige situatie. Dus als je een attractie, restaurant, hotel of spa bezoekt, raadplaag dan deze apps. Deze apps helpen ons het ‘nieuwe normaal’ na te streven.

Website: UKWebHostReview

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.