Verklaring | Leden van de NLVVM blijven open voor maaltijdbezorging

17-3-2020

  • Leden van de NLVVM blijven open voor maaltijdbezorging - credits Nipon Temsakun DreamstimeLeden van de NLVVM blijven open voor maaltijdbezorging - credits Nipon Temsakun Dreamstime

De leden van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers kondigen aan beschikbaar te blijven voor het bezorgen van maaltijden aan huis. De leden hanteren strenge maatregelen om fysiek contact tijdens de bezorging zoveel mogelijk te vermijden en zo risico’s op verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. “Wij zijn blij dat wij in deze moeilijke tijden door kunnen gaan met bezorgen en zo mensen aan huis kunnen helpen aan verse maaltijden. Wij merken dat veel van onze klanten gebruik maken van de veilige contactloze bezorging en dat dit zeer gewaardeerd wordt.” zegt Philippe Vorst, directeur van New York Pizza en bestuurslid van de NLVVM.

Leden van de NLVVM | Maaltijdbezorging gaat door

Het kabinet maakte zondag bekend dat er per direct ingrijpende maatregelen voor de horeca gehanteerd moeten worden. Deze maatregelen – die volgens het kabinet noodzakelijk zijn om de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te beperken – gelden niet voor de bezorgingssector. Om deze reden hebben de leden van Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers samen besloten om hun werk te blijven doen en Nederlanders te voorzien van maaltijden.

Strenge maatregelen

De leden van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers hanteren strenge maatregelen voor de bezorging van de maaltijden. De regels zijn opgesteld om bezorgingen zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk fysiek contact is met de ontvanger van de maaltijden. Naast dat alle winkels voedselveiligheid- en hygiëne procedures extra streng naleven, worden er voor de bezorging extra maatregelen getroffen. De maatregelen luiden als volgt:

  • Bezorgingen vinden contactloos plaats, contanten betalingen zijn niet mogelijk.
  • Bezorgers wassen en desinfecteren de handen telkens voor vertrek en bij terugkomst van een bezorgrit.
  • Tijdens de bezorging is de procedure als volgt: de bezorger belt aan, plaatst de warmhoudtas op de grond voor de deur met de bestelling erop, en neemt twee meter afstand. Zodra de ontvanger de bestelling aan heeft genomen, neemt de bezorger afscheid en vervolgt zijn werk.
  • Bezorgpersoneel komt niet in contact met personeel in de productieruimte.
  • Bij griepverschijnselen, neusverkoudheid, hoesten, niezen en/of koorts worden bezorgers en keukenpersoneel direct naar huis gestuurd.

Over de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers 

De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, De Beren bezorgrestaurants, Spare Rib Express, Taco Mundo & New York Pizza. FEBO was het eerstvolgende lid dat zich in 2015 aansloot. SushiPoint en Johnny’s Burger Company voegden zich in 2017 toe aan de vereniging, gevolgd door FFC in 2018 en Eazie in 2019. Deze tien prominente bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 600 vestigingen en 10.000 werknemers werkzaam in de maaltijdbezorgbranche. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van de bedrijven werkzaam in de branche. Daarnaast zet de NLVVM zich in voor de verdere professionalisering van deelnemende ketens.

Website: NLVVM

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.