Veilig samenwerken in de anderhalvemetereconomie | McDonald’s brengt rap en videoclip uit

1-5-2020

  • McDonald’s medewerkers brengen rap en videoclip uit
  • McDonald’s medewerkers brengen rap en videoclip uit

McDonald’s heeft een rap en videoclip uitgebracht om haar medewerkers te helpen met het toepassen van de nieuwe manier van veilig samenwerken in haar restaurants. De videoclip is gemaakt met rapper Jac Forty en medewerkers van McDonald’s en draait om het principe van ‘zet neer, stap weg en pak over’, dat sinds medio maart wordt toegepast in alle McDonald’s restaurants in Nederland die geopend zijn voor contactloze bestelmogelijkheden. In deze werkwijze, waar medewerkers in vaste zones werken om afstand te bewaren tot elkaar, staat de gezondheid en veiligheid van medewerkers en gasten centraal.

Veilig samenwerken bij McDonald’s | Zet neer, stap weg en pak over

Met deze toffe rap en het aanstekelijke dansje wil McDonald’s de grote aanpassingen die van medewerkers gevraagd worden, makkelijker laten beklijven. De clip is hier te bekijken. “We zijn ongelofelijk trots op onze medewerkers, die in rap tempo en met veel teamspirit hun hele manier van werken hebben aangepast om de veiligheid van collega’s en gasten te beschermen”, zegt Ineke Jeuster, Director People bij McDonald’s Nederland. “Werken in dit nieuwe normaal is voor iedereen wennen. Wij willen onze super crew hier zoveel mogelijk bij ondersteunen.  We hopen dat de rap en videoclip onze crewleden helpen het principe van ‘zet neer, stap weg, pak over’ op een leuke manier nog meer eigen te maken.”

Bekijk de clip hier onder (de tekst over hun proefopstelling in het restaurant gaat hieronder verder):

Sinds medio maart biedt McDonald’s enkel nog contactloze bestelmogelijkheden via de McDrives,  McDelivery en in enkele gevallen via Take Out. Om de veiligheid van medewerkers en gasten te beschermen is de werkwijze en keukenopstelling ingrijpend veranderd. Van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze, waar medewerkers in zones zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand werken en anders met afscheidingen. Zet neer, stap weg en pak over is het nieuwe werken voor de medewerkers. Als gevolg van deze aangepaste opstelling in de keuken biedt de restaurantketen tijdelijk bepaalde producten niet aan, maar kunnen gasten nog steeds genieten van klassiekers waaronder de Big Mac, Quarter Pounder, McChicken, McNuggets en de McKroket.

Proeflocatie uiteten bij McDonald’s in anderhalvemetereconomie

McDonald’s maakt vandaag ook bekend een prototype restaurant te hebben ingericht. In deze voorbeeldsituatie toont McDonald’s hoe zittende horeca in de anderhalvemetereconomie eruit zou kunnen zien. McDonald’s wil samen met haar Franchisenemers én restaurantvakgenoten het prototype restaurant verder verkennen om een opstart van alle zittende horeca mogelijk te maken: met elkaar, voor elkaar. De herinrichting van restaurant Arnhem GelreDome betreft een demonstratie, naast de contactloze McDrive die  open is  onder de kabinetsmaatregelen. McDonald’s heeft de hele klantreis in het restaurant aangepast; functionele communicatie en aanwijzingen zijn fun gemaakt.

Bekijk hier een video over hoe we hopelijk binnenkort hun restaurants weer kunnen bezoeken:

 

Website: McDonald's Nederland

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.