Vegotel opent haar deuren | Ecofriendly B&B

14-3-2019

  • VegotelVegotel
  • VegotelVegotel
  • VegotelVegotel

Vegotel is gevestigd in een boerderij uit 1885 gelegen aan het waddenzeegebied te Blije in Friesland. De locatie biedt veel rust en ruimte maar nog veel belangrijker is het vegan concept waaronder deze 2-kamer b&b opereert. Van ontbijt tot stralingsarme kamers, alles staat in het teken van veganisme.

Vegan eten

Een gemakkelijke en snelle manier om bij te dragen aan een beter milieu is vegan eten. Overstappen gaat steeds gemakkelijker gezien de toenemende kwaliteit van smaak, de beleving en het uiterlijk van zowel vleesvervangers als zuivelproducten. Deze producten zijn steeds vaker niet meer van echt te onderscheiden en op steeds meer plekken verkrijgbaar, ook in de supermarkten. Naast een standaard vegan ontbijt kan er bij Vegotel ook gekozen worden voor een Engelse of Franse variant. Denk hierbij aan alle producten die een hotel ontbijtbuffet heeft (incl. kaas, melk en vleeswaren) maar dan natuurlijk de vegan varianten.

Duurzaam | geen wifi & stralingsarme gastenkamers

Duurzaamheid heeft tegenwoordig geen introductie meer nodig. Naast een vegan ontbijt draagt Vegotel hier onder andere aan bij door gebruik te maken van zonne- energie, is de inrichting zoveel mogelijk 2e hands en gemaakt van hergebruikte materialen. Bij Vegotel is er geen wifi omdat hier een straling vanaf kan komen die je gezondheid kan aantasten. Echter is er wel gewoon internet aanwezig maar dan via aan LAN Kabel. De GSM modus op mobieltjes/smartphones zijn wel toegestaan, gasten blijven dus gewoon telefonisch bereikbaar. Toekomstige projecten van het Vegotel zijn eigen zonnepanelen, oplaadpunten voor elektrische auto’s en het verhuren van elektrische fietsen. De eigenaren van Vegotel  zijn reeds in gesprek omtrent een tweede locatie en willen graag zo snel mogelijk  uitbreiden.

Vergis je niet! In de Duitse hospitality industry opereert een vergelijkbaar concept, dit staat echter los van de Nederlandse Vegotel bed & breakfast.

Website: Vegotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.