Vegetarische sushi | Ahimi, Unami & Sakimi

11-6-2018

  • Ahimi, Unami & SakimiSushi Ahimi by Ocean Hugger Foods
  • Ahimi, Unami & SakimiSushi Ahimi by Ocean Hugger Foods
  • Ahimi, Unami & SakimiSushi Sakimi by Ocean Hugger Foods
  • Ahimi, Unami & SakimiSushi Unami by Ocean Hugger Foods
  • Ahimi, Unami & Sakimipoké bowl with Ahimi by Ocean Hugger Foods

Over de populaire vegetarische sushirestaurants ‘Beyond Sushi’ met 6 locaties in New York City hebben we al vaker gehoord. Hier serveren ze visloze sushi en zijn ze pionier op het gebied van de plantaardige sushi-beweging. Maar we lazen recent ook een artikel over Ahimi, Unami & Sakimi van Ocean Hugger Foods. Zij hebben recent een agressief expansieplan onthuld om hun plantaardige tonijn, zalm en paling (Ahimi, Unami & Sakimi) naar de gebruikers te brengen.

Ahimi, Unami & Sakimi | Van Ocean Hugger Foods

Ocean Hugger Foods gaat dit jaar aanzienlijk uitbreiden na het sluiten van deals waarmee ze toegang krijgen tot duizenden verkooppunten in de VS, Europa en Zuidoost-Azië zodat ze de verkoop van hun plantaardige, culinaire ‘zeevruchten’ kunnen stimuleren, beweert de CEO. Het begon allemaal met een bezoek aan de Tsukiji vismarkt in Tokyo door meester-kok James Corwell. Daar besefte hij dat de oceanen nooit de hoeveelheden van de bedreigde geel- en blauwvin tonijn zou kunnen blijven leveren. Met dit gegeven ging hij aan de gang en terwijl de meeste alternatieve vlees- en vis formules beginnen met het combineren van aangepaste soja-, erwten- of tarweproteïne met oliën, gommen, zetmelen en aroma’s, begon Corwell met groenten. Het eerste product Ahimi is gemaakt van verse Roma-tomaten, sojasaus zonder GMO, gefilterd water, suiker en sesamolie en de smaak schijnt griezelig veel op rauwe tonijn te lijken, zegt CEO David Benzaquen. Sakimi is plantaardige ‘zalm’ die wordt gemaakt van wortelen en Unami ofwel paling wordt gemaakt van aubergines. Ze hebben een stevigere textuur gecreëerd die de ervaring van bijten in rauwe vis nabootst en hebben allemaal een korte, schone ingrediëntenlijst in plaats van zich te fixeren op proteïnen. Ahimi is op de markt sinds november 2017 en als je in de VS woont, zijn de producten te koop bij veel Whole Foods-winkels en enkele andere winkels, die je kunt vinden op hun winkel locator.  We zouden het ook graag in Europa proberen, Ocean Hugger Foods! Als je wilt zien hoe je hun producten in je restaurant kunt gebruiken, bekijk dan hun YouTube-kanaal.

Vegetarische sushi | Beyond Sushi

De producten van Ocean Hugger Foods kunnen heel goed worden gebruikt voor het maken van vegetarische sushi, vegetarische Poké Bowls en vegetarische ramen. We weten niet of ze Ocean Hugger Foods gebruiken in de zeer populaire vegetarische sushirestaurants van Beyond Sushi in New York City. Maar zij zijn de pionier van de plantaardige sushi-beweging. Een 100% veganistisch eetcafé dat de smaken en de schoonheid van lokaal geproduceerde, seizoensgebonden producten viert. Beyond Sushi, opgericht door chef-kok Guy Vaknin en zijn vrouw, Tali, biedt een assortiment van onderscheidende sushi rolls en andere vegetarische Japanse basisproducten aan hun zes vestigingen op Manhattan. Dus, als je een reis naar New York plant en vegetarische sushi wilt proberen, weet je waar je moet zijn!

Website: Ocean Hugger Foods

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.