Veganistische fastfoodketen in Californië | Plant Power Fast Food

29-3-2022

  • Plant Power Fast FoodPlant Power Fast Food
  • Plant Power Fast FoodPlant Power Fast Food

Weer een plantaardige fastfoodketen, deze heeft 11 locaties in Californië. Plant Power Fast Food, de snelst groeiende, 100% plantaardige fastfoodrestaurantketen van Californië, heeft onlangs haar  nieuwste locatie in Los Angeles geopend, in het hart van Hollywood. En er gaan dit jaar nog 4 locaties geopend worden.

In dit artikel geeft één van de oprichters aan dat hun meeste gasten ‘omnivoren’ zijn die weten dat het beter is voor het milieu en voor zichzelf als ze regelmatig vegan eten. Flexitariër worden, wordt makkelijker gemaakt door dit soort ketens. Volgens ons is er in Europa ook ruimte genoeg voor dit soort vegan fastfoodketens die een 1 op 1 kopie zijn van de bekende fastfoodketens. De Nederlandse Vegan Junk Food Bar bewijst dit ook door flink door te groeien met ondertussen al 7 vestigingen.  

Leestijd: 3 minuten

Plant Power Fast Food | Zo duurzaam mogelijk

Plant Power Fast Food is een 100% veganistische versie van traditionele fastfoodmerken en biedt een menu variërend van hamburgers, friet, shakes en ‘chicken’ nuggets tot salades, verse sappen, een kindermenu en een volledige ontbijtselectie. In overeenstemming met hun duurzame ethiek, zijn tafels, cabines en meubels op de nieuwe locatie gemaakt van hernieuwbaar bamboe en zijn stoelen gemaakt van gerecycled plastic. Wegwerpbestek is allemaal plantaardig en composteerbaar, net als de meeste afhaalverpakkingen.

Het nieuwe, flagship restaurant in Los Angeles

Gelegen nabij de kruising van Vine Street en Melrose Avenue en om de hoek van de Paramount Studios, biedt deze locatie binnen en buiten dineren, voldoende parkeergelegenheid, traditionele balieservice, een self-order kiosk, mobiel bestellen en ophalen, en lokale bedrijven bezorgen thuis. Dit is de elfde vestiging van Plant Power Fast Food en een woordvoerder van het bedrijf geeft aan dat er tegen het einde van het jaar vier extra restaurants zullen worden geopend. Hun andere locaties zijn allemaal gevestigd in Californië.

Jeffrey Harris, mede-oprichter en Chief Executive Officer van Plant Power: “We zijn absoluut verheugd om eindelijk in LA te openen en we verheugen ons om onderdeel van deze creatieve gemeenschap te zijn. In de korte tijd sinds de opening van deze locatie, zijn we zijn hartelijk ontvangen door de lokale bewoners en door de vele muzikanten, acteurs en studioprofessionals die naar Hollywood forensen voor hun werk.”

Steeds meer mensen zijn flexitariërs

Plant Power Mede-oprichter, President en Chief Operating Officer Zach Vouga geeft aan dat de meerderheid van de Plant Power-gasten niet veganistisch of vegetarisch zijn. “De meeste van onze gasten zijn alleseters die nieuwe keuzes aan het verkennen zijn. In de afgelopen jaren is bijna iedereen zich bewust geworden van de negatieve impact van de veeteelt op het milieu en zijn rol als belangrijke bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen en klimaatverandering. Daarnaast weten ook steeds meer mensen dat plantaardig eten veel beter is voor hun gezondheid. Dus stel je voor dat je een heerlijke ‘bacon’ ‘kaas’ burger eet zonder cholesterol en zonder kunstmatige ingrediënten en je realiseert dat dit eigenlijk ook beter is voor de planeet. Dit is echt grensverleggend.”

Het bedrijf heeft de afgelopen maanden de aandacht getrokken door een aantal toppers uit de sector te werven bij grote internationale restaurantmerken zoals Chipotle Mexican Grill, Del Taco, Yum Brands, Starbucks en anderen. Volgens Jeffrey Harris maakt dit allemaal deel uit van het plan van het bedrijf om zijn voorsprong in dit snel evoluerende marktsegment te vergroten. “De mogelijkheden voor een 100% plantaardig fastfoodmerk zoals het onze is enorm. Naast onze nadruk op de ontwikkeling van een transformationele teamcultuur en een buitengewone gastervaring, zijn we scherp gefocust op het samensmelten van gepassioneerd, missiegericht industrietalent met strategische kapitaalpartners om een groeistrategie uit te voeren die krachtig genoeg is om aan het moment te voldoen en gezonder, duurzaam plantaardig voedsel te leveren aan een steeds groter publiek.”

Over Plant Power Fast Food

Het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, Californië, The Plant Power Restaurant Group, LLC (“Plant Power”, “het Bedrijf”) is een particulier bedrijf opgericht door Mitch Wallis, Jeffrey Harris en Zach Vouga. Het bedrijf is een voorloper op het gebied van plantaardig fastfood met als doel een gemakkelijke, gezondere optie te bieden zonder in te boeten aan smaak en tevredenheid. Bezoek hun website om meer te weten te komen, menuopties te bekijken en meer te weten te komen over de foodtruck.

 

Website: Plant Power Fast Food.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.