VDroom | Online spel voor hotelboekingen

28-9-2018

  • WinebottleWinebottle
  • WinebottleWinebottle

De reissector ondergaat een virtuele revolutie als het gaat om boekingen voor hotels en verhuurappartementen. En dit is precies waar het Israëlische hightech bedrijf VDroom op inspeelt. Onder leiding van CEO Michal Hubschmann and CTO Lance Bailey, ontwikkelde het bedrijf een platform met een virtueel 360° spel met geavanceerde E-commerce mogelijkheden. De lancering van deze ‘gamification solution’ vond plaats op woensdag 26 september 2018 tijdens het evenement Hotel & Spa Tech Live 2018 in Londen. Tegelijkertijd had Hotel Piet Hein in Amsterdam de primeur van de introductie van dit gamification platform.

VDroom | Online spel voor meer commitment

VDroom heeft een 360°/VR gamification platform ontwikkeld voor hotels, verhuurappartementen, luchtvaartmaatschappijen en resorts voor digitale marketing en campagnes om een betere gastbeleving te creëren en conversie te verbeteren. Tot op heden was het realiseren van een online spel erg prijzig en niet realistisch voor veel merken. VDroom biedt de oplossing met een tailormade online zoekspel die geïmplementeerd wordt in de eigen marketingstrategie. In deze 360°/VR spel-omgeving kunnen interactieve coupons en vouchers worden verwerkt. Het spel draagt bij aan een positieve ervaring en stimuleert een snelle boeking door een gelimiteerde speeltijd.

“Hotels en hoteleigenaren besteden enorme budgetten aan commissies van boekingskantoren om hun kamers te vullen. Wij bieden met een eenvoudige en efficiënte techniek een oplossing waarmee zij zich kunnen onderscheiden van anderen. Hiermee worden rechtstreeks boekingen gegenereerd die een toegevoegde waarde biedt aan de gasten. Het is niet alleen een innovatieve tool, maar ook een middel waarmee potentiële gasten worden gestimuleerd en beloond voor hun betrokkenheid”, aldus Michal Hubschmann.

DYI opties

De innovatie zit, naast de introductie van de gamification, tevens in de DIY opties. Het ontwikkelen van een eigen game app en de bijbehorende marketing vraagt om hoge investeringen. VDroom is een web-based oplossing waarmee hotels hun eigen campagne kunnen uploaden en zelf de invulling en timings kunnen bepalen van de cadeaus. Zij kunnen alles delen op social media en verwerken in de reeds bestaande digitale marketing.

Virtuele rondleiding met cadeaus

Het online spel biedt een virtuele rondleiding door de publieke ruimtes en kamers van het hotel. Hoteliers kunnen in het spel in de verschillende ruimtes cadeaus verwerken. Gedurende een beperkt tijdsbestek, bijvoorbeeld in 60 seconden, kan de online bezoeker een cadeau vinden en deze incasseren tijdens de boeking die daarop direct volgt. Zo kunnen gasten in aanmerking komen voor een flesje wijn, een gratis ontbijt of zelfs een aangeboden overnachting.

Primeur bij Hotel Piet Hein

Het recent gerestylede Hotel Piet Hein, een boetiekhotel in Amsterdam, had de primeur van het online spel. Zij lanceerden woensdag 26 september 2018 een campagne waarin 10 cadeaus in het online spel waren verwerkt. Gedurende deze dag waren online bezoekers van de hotelwebsite in de gelegenheid om een gratis overnachting te winnen met ‘the golden gift’. De cadeaus verschenen op slechts een aantal momenten en vereisten een zoektocht in het spel.

Hotel Piet Hein staat open voor bijzondere samenwerkingen. Zo werden alle kamers ingericht samen met Rivièra Maison en werden krachten gebundeld met VDroom. General manager Martin van Noord: “Met de inzet van VDroom creëren we extra traffic naar de website, kunnen we een 360 graden kijkje geven in ons hotel en kunnen we content gemakkelijk delen op onze social media kanalen. Met dit online spel waarbij gasten een incentive krijgen, stimuleren we rechtstreekse boekingen op een ludieke wijze. Een nieuw soort Pokémon.”

Website: VDroom

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.