Vattenfall plaatst snellaadpunten bij McDonald’s vestigingen met een McDrive

11-6-2019

  • McDonalds Vattenfall Fast Charger

De eerste snellaadpunten bij McDonald’s van Vattenfall in Drenthe, Gelderland en Overijssel zijn eind mei in gebruik genomen. McDonald’s breidt het aantal snellaadpunten uit, nu met de volgende drie van de 168 snellaadpunten die de komende drie jaar geplaatst worden op alle locaties met een McDrive. Het eerste snellaadpunt is eind maart in Noord-Brabant geplaatst bij McDonald’s restaurant Rosmalen.

Binnen een half uur kunnen elektrische rijders hun auto opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens. Binnen een half uur ben je weer op weg dus even genieten van een ontbijtje, een kop koffie en wat e-mail wegwerken, én weer op pad. Het gemak, de services en bereikbaarheid van McDonald’s, verenigd met de 50 kW snellaadpunten van Vattenfall.

Snellaadpunten bij McDonald’s

De expertise en schaalgrootte van McDonald’s en Vattenfall voorzien in de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland. Binnen drie jaar zal op alle McDonald’s locaties met een McDrive tenminste één snellaadpunt staan. McDonald’s zet hiermee een belangrijke stap, passend bij haar doelstellingen om alle restaurants duurzamer te maken.

Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s, is blij met deze mijlpaal: “We zijn heel blij met de toevoeging van deze drie snellaadpunten. We werken hard aan de uitbreiding van de snellaadpunten om ruim 160 restaurants van laadpunten te voorzien. De snellaadpunten draaien op volledig groene energie, en zorgen dat onze gasten na een bezoekje aan het restaurant binnen 30 minuten volwaardig laden hun reis weer kunnen vervolgen.”

Pieter van Ommeren, directeur E-mobility bij Vattenfall vult aan: “Wij willen het mogelijk maken om fossielvrij te leven, thuis, op het werk én onderweg. Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s, maar om van A naar B te kunnen komen, is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg. De snellaadpunten die Vattenfall nu en de komende jaren bij McDonald’s installeert dragen in hoge mate bij aan een goede infrastructuur voor elektrisch vervoer en stimuleren hopelijk nog meer mensen om over te stappen op elektrisch rijden.”

 

Website: McDonald’s

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.