vandeStreek bier | Brouwt Nederlands eerste alcoholvrije IPA

31-3-2017

  • Playground-Alcoholvrij HT

vandeStreek bier heeft Nederlands eerste alcoholvrije IPA gebrouwen. Veel mensen drinken graag alcoholvrij bier (er werd vorig jaar maar liefst 18% meer alcoholvrij bier gedronken), maar een echt goede (smaakvolle) IPA was er nog niet. Nu kun je gerust met de auto naar een feestje, dit biertje drinken na het sporten, bij een barbecue of gezellig bij het uitgaan. Zoals bij alle Playground bieren is ook deze IPA in eerste instantie beperkt beschikbaar en wordt het bij succes opnieuw gebrouwen.vandeStreek bier | Playground serie

vandeStreek bier is een Utrechtse brouwerij, gestart door twee broers Sander en Ronald van de Streek. “Op dit moment werken we aan de Playground serie. Een serie bier waarbij we  op zoek gaan naar nieuwe verpakkingsvormen, nieuwe ingrediënten, bieren om te mixen en nieuwe technieken om toe te toepassen” vertelt Ronald. “De uitdaging om een modern alcoholvrij bier te maken mét een dikke hopsmaak is goed gelukt al zeg ik het zelf.” De techniek en brouwmethodes om een alcoholvrij bier te kunnen brouwen hebben Sander en Ronald van de Streek geleerd van een bevriende Duitse brouwmeester.

Bier zonder alcohol wordt in Nederland alleen door grote pils brouwerijen gebrouwen, en om het extra aantrekkelijk te maken wordt er suiker en limonade aan toegevoegd zodat het alcoholvrije Radler genoemd kan worden. Er is tot nu toe nog geen enkele kleine Nederlandse speciaal bier brouwerij die zich heeft gewaagd aan het brouwen van een alcoholvrij bier knalvol smaak.

Nieuwe locatie

Het zijn drukke tijden bij vandeStreek bier – “Momenteel zitten we in de afrondende fase van de opbouw van onze gloednieuwe brouwerij in Utrecht” zegt Sander. “Met onze nieuwe brouwerij hebben we onze eigen ultieme speeltuin weten te creëren waar we nóg meer Playground bieren gaan brouwen.”

In de week van het Nederlandse bier – tijdens de open brouwerijdagen zal de brouwerij officieel worden geopend. Ronald: “Dat vieren we met bier gebrouwen op de nieuwe locatie!”

Website: vandeStreek bier 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.