Valentijnsdag inspiratie | Culinaire liefde uit een box

18-1-2021

  • De TLC Valentine's Day box
  • De Guilty Pleasures box van restaurant Hemingway
  • Love clutches for Valentine's Day at White Castle
  • Love Castle for Valentine's Day at White Castle

Over zo’n 4 weken is het Valentijnsdag, een bijzondere editie omdat je op deze dag de liefde wilt  vieren en je dierbaren omhelzen. Alleen wordt het dit jaar moeilijker om je dierbaren met wie je niet samenwoont te omhelzen, hoe gaat de horeca om met alle restricties? Het belangrijkste feit is dat de meeste restaurants hun gasten de gelegenheid geven om dit te vieren op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 februari. We hebben leuke Valentijnsdag-inspiratie gevonden, zoals klassieke drive-ins, met carhop-service bij White Castle, een TLC Valentine’s Box van 2 Nederlandse chef-koks met in totaal 6 Michelin sterren en de Guilty Pleasures-box van restaurant Hemingway in hotel De Draak in Bergen op Zoom.

Valentijnsdag inspiratie | White Castle wordt Love Castle

Er hangt nog steeds liefde in de lucht bij White Castle, een fastfood-hamburgerketen die al bijna 100 jaar smakelijke Sliders maakt. Dit familiebedrijf is gevestigd in Columbus, Ohio. Corona heeft voorkomen dat de White Castle-keten het afgelopen jaar binnenshuis dineren kon aanbieden, maar het weerhoudt hen er niet van om toch weer een ​​unieke eetervaring aan te bieden op Valentijnsdag. Dit jaar zullen White Castle-restaurants veranderen in klassieke drive-ins, compleet met carhop-service, waardoor gasten deze feestdag kunnen vieren met behoud van de benodigde afstand. Reserveren kan via de OpenTable-website of hun App. De beschikbare uren variëren per vestiging.

Vlak voor Valentijnsdag zal de Crave Clutch met 20 sliders een nieuw, onweerstaanbaar gerecht presenteren dat past bij de Valentijnsdagfestiviteiten. Gasten met reserveringen rijden de 14de een parkeerplaats op, waar ze worden begroet door een White Castle-teamlid die hun bestelling opneemt en in hun auto aflevert. “Corona dwong ons om ons jaarlijkse Valentijnsdagevenement opnieuw vorm te geven”, zegt Jamie Richardson, een vice-president bij White Castle. “Deze creatieve en veilige oplossing stelt ons in staat om een ​​traditie door te zetten die door onze gasten wordt geapprecieerd. We zijn blij te kunnen delen dat veel White Castle vestigingen tijdens deze Valentijnsdag opnieuw een Love Castle zullen worden.” Voor degenen die geen reservering konden krijgen of die het gewoon thuis willen vieren, is er altijd de mogelijkheid van White Castle to go laten bezorgen.

De Tender Loving Care Valentine’s Day Box van twee Michelin-chefs met in totaal zes sterren

Een culinaire ervaring van 6 Michelinsterren in Nederland! Chef François Geurds (3 sterren voor FG-restaurant (**) en Foodlabs (*) beide in Rotterdam) en chef Jacob Jan Boerma (*** voor zijn voormalige restaurant De Leest) presenteren de ‘love bomb in a box ‘, een romantische explosie die Cupido jaloers zal maken. Je kunt een ontbijtmenu bestellen, hun TLC Valentijnsdagdoos (zelfs met een upgrade met champagne en kaviaar), of je kunt beide dozen bestellen met de upgrade. 😉

Ze serveren je de T van Tender en truffel, de L van liefde en Lang gegaard en natuurlijk de C van care en chocolade (een dessert met Valrhona chocolade). In de doos zitten ook enkele van hun beroemde en heerlijke FG Bonbons. Bekijk hun Facebook-bericht! Je kunt de dozen via e-mail bestellen.

Hemingway X Valentine-box

De chef van restaurant Hemingway in Hotel De Draak in Bergen op Zoom, Torben Bouterse, creëerde een Guilty Pleasures box geïnspireerd op zijn 7 zonden… jaloezie, lust, luiheid, hebzucht, gulzigheid, woede en ijdelheid. In de doos zitten 3 halve flesjes mousserende wijn, witte en rode wijn. En rozenblaadjes, kaarslicht en liefdesbonbons. Enkele voorbeelden van zijn gerechten: voor Lust creëerde hij een gerecht met coquille, foie gras en truffel. Voor luiheid bevat het gerecht kreeft, brioche, baharat (een mengsel van kruiden uit het Midden-Oosten) en zwarte knoflook. Zijn dessert rond ijdelheid is sabayon met bubbels, robijnrode chocolade en Madagaskar vanille. Bekijk alle gerechten op hun website! Naast de foodbox kun je via hun website er ook een luxe erotische box bij bestellen.

Website: White Castle Restaurant Hemingway  

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.