Urban Cultivator | Brengt indoor farming naar de horeca

13-10-2022

  • Urban CultivatorUrban Cultivator
  • Urban CultivatorUrban Cultivator

De vraag naar gezonde gerechten en duurzaam en lokaal geproduceerde ingrediënten wordt voortdurend groter, en kostenbesparing en milieu nemen een steeds belangrijkere plek in binnen het restaurantwezen. Met de technologie van vertical farming komt dit allemaal samen. En je hoeft er de deur niet voor uit. Met het kweken van 100% biologische microgroenten en kruiden in een groeikas van Urban Cultivator in de eigen keuken, heb je 365 dagen per jaar de meest verse en gezonde producten in huis. Zo uit de kas, in de pan of op het bord. Er is geen afval meer, geen verspilling van etenswaren of water en een minimaal verbruik van energie. Daarbij geeft de groeikas een intens frisse en groene uitstraling aan de keuken. Dit zijn de redenen dat indoor farming in de Amerikaanse horeca, en zeker in de fine dining, al een enorme hit is, en een trend die zich alleen maar verder uitbreidt.

Leestijd: 2 minuten

De Urban Cultivator is een groeikas

De Urban Cultivator is een groeikas voor chefs die hun microgroenten en kruiden vers en lokaal willen kweken om de optimale smaak en voedingsstoffen te verkrijgen. Grote hotelketens als de Four Seasons en Hyatt, maar ook Martha Stewart doen al jaren aan indoor farming met de Urban Cultivator. In Nederland stijgt het steeds meer in populariteit, mede omdat het bedrijf Urban Cultivator in ons land is gevestigd.

De unieke alles-in-één Urban Cultivator reguleert automatisch de temperatuur, het licht, de lucht en de bewatering. Zo groeien de microgroenten en kruiden in de optimale omstandigheden. Het enige wat je nodig hebt, is een watertoevoer en elektriciteit. Het kleinere model, de ‘Residential’, kan worden ingebouwd net als een inbouw wijnkast, en is los verkrijgbaar als eilandmodel. Het ‘Commercial’ model heeft 4 keer meer capaciteit, en is bedoeld voor de grotere hotel- en restaurantkeukens, die dagelijks met veel verse groenten en kruiden werken. Het moderne en innovatieve design past in iedere keuken en kleurt de keuken frisgroen wanneer de planten in volle bloei staan.

We schreven in 2012 al over de urban cultivator, toen het avontuur van dit bedrijf begon.  

Website: Urban Cultivator

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.