Üllo the wine purifier | Nooit meer een kater door wijn

11-1-2017

Een reeds gefinancierd project van Kickstarter: de Üllo wine purifier. Deze wijn zuiveringsinstallatie beweert dat het alle sulfieten verwijdert uit je wijn en zo een kater voorkomt, alleen uit wijn natuurlijk!

Üllo the wine purifier

De in Chicago gevestigde startup Üllo the wine purifier nam ruim de tijd voor onderzoeken, experimenteren en het achterhalen van de oorzaak van vervelende katers die veroorzaakt worden door het drinken van (veel) wijn. Een verrassend groot aantal wijnliefhebbers lijkt gevoelig voor de sulfieten in wijn te zijn. Sulfieten zijn chemische conserveringsmiddelen die worden toegevoegd om te wijn goed te houden tijdens het bottelen en opslaan. Zodra de fles is geopend zijn deze niet meer nodig. Na ontvangst van ruim $ 157.000,= financiering via Kickstarter, werd het product realiteit. Üllo zuivert wijn met behulp van een poreus, food-grade polymeer filter om selectief de sulfieten te verwijderen, terwijl de andere verbindingen in de wijn er onaangetast door te laten stromen. Door The Selective Sulphite Capture™ van Üllo behoudt de wijn zijn oorspronkelijke smaak en karakter terwijl ze het aantal sulfieten verminderen tot een beduidend lager niveau.

Website: Üllo the wine purifier

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.