Uitbreiding van de biologische ontbijt- en lunchzaak CIRCUS in Antwerpen | CIRCUS wijnbar

14-10-2021

  • CIRCUS wijnbar in Antwerpen
  • CIRCUS wijnbar in Antwerpen

Opening – De Antwerpse biologische ontbijt- en lunchzaak CIRCUS voegt vanaf 21 oktober een nieuwe culinaire act toe aan hun zaak. Op donderdag, vrijdag en zaterdag dimmen ze de lichten in hun zaak om in hetzelfde pand als CIRCUS natuurwijnbar de spotlight te richten op natuurlijke wijnen. Eigenaren Inge Dreezen en Lien De Naeyer misten gezellige wijnbarretjes in de stad met een focus op natuurwijnen. Daarom besloten ze in lijn met hun biologische kaart zelf een nieuwe, logische stap te zetten richting een uitbreiding naar deze natuurwijnbar voor ‘s avonds. Een stap die perfect past binnen hun organisch parcours. CIRCUS wijnbar is open vanaf 21 oktober.

Leestijd: 3 minuten

Uitbreiding van het CIRCUS

Wat sinds 2020 een ontbijt- en lunchzaak was met zowel vegetarische als plantbased ontbijt- en lunchgerechten, wordt nu uitgebreid met wijn! Vanaf 21 oktober verlengen ze CIRCUS vol diepgaande smaken met een avondvoorstelling op donderdag, vrijdag en zaterdag. Tussen vijf uur ’s middags en 11 uur ‘s avonds dimmen ze de lichten om het publiek te trakteren op een volledig nieuwe acte de présence waarbij biodynamische natuurwijnen een moment de gloire verdienen. Enter: CIRCUS wijnbar.

Puur en natuurlijk bij CIRCUS Wijnbar

Met pure en natuurlijke dranken op de kaart van CIRCUS wijnbar trekken ze hun biologische insteek van overdag door tot in de avonduurtjes. “Zelf vonden we dat er nog een tekort is aan gezellige wijnbarretjes in Antwerpen die zich richten op natuurwijnen en andere dranken op basis van wilde gisting. Voor ons is het daarom niet meer dan logisch dat we in lijn met onze keuken ook pure, natuurlijke dranken zullen serveren. We merken dat onze gasten zich graag laten verrassen. Via deze wijnkaart willen we hen nog meer verrassen”, klinkt het bij het ondernemersduo.

Op de kaart | een glas natuurwijn in intieme setting

In het karaktervolle pand in de Kasteelpleinstraat geniet je ’s ochtends en ’s middags nog steeds van de pure en vegetarische keuken, terwijl je ‘s avonds in een intiemere setting nipt van een glaasje natuurwijn. Dat kan zowel op het bruisende terras aan de straatzijde als op het binnenterras in de verborgen stadstuin. Bij dat glas wijn kan je seizoensgebonden vegetarische of plant-based sharing plates vol smaakbommetjes zoals gevulde shiitakes en andere knabbeltjes, bestellen. Voor die gerechten halen ze hun ingrediënten standaard bij lokale telers.

Ook de natuurwijnen en de andere verkrijgbare dranken, zoals ciders, op de (wijn)kaart van CIRCUS komen uitsluitend van lokale Europese telers. Denk aan Europese wijnen van domeinen met een klein rendement, waarbij alle druiven binnen de wijnproductie handgeplukt worden met passie en respect voor het ritme van de natuur.

Lien en Inge kiezen actief voor biologische karaktervolle natuurwijnen die mooi passen bij hun subliem smakenpalet op vlak van eten. In de wijnbar kies je uit witte, oranje, rosé, rode of sprankelende wijnen. Per categorie heb je de keuze uit verschillende wijnen per glas. Ook per fles valt er een ruim aanbod te ontdekken. Voor deze selectie liet het duo zich omringen door goede natuurwijn importeurs, om zo ‘het neusje van de druif’ in jouw glas te kunnen schenken.

Wat is natuurwijn?

Natuurwijn is wijn gemaakt zonder alle chemische hulpmiddelen en trucjes die de afgelopen decennia in de conventionele wijnproductie slopen. Het grote verschil begint al bij de groei van druiven in de wijngaard. Bij natuurwijn gebruiken de telers geen kunstmest om de druiven beter te laten groeien, wel plantaardige mest. Ook is het gebruik van chemische pesticiden, suiker, kleurstoffen, dierlijke producten of conserveermiddelen hier niet toegestaan.

In 2020 schreven wij over een Nederlands platform wat onder andere ook natuurwijnen verkoopt, lees hier het artikel!

 

Website: CIRCUS restaurant

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.