Twente aan Zee | Sterrenchefs van restaurant De Bloemenbeek en Latour slaan de handen ineen

17-9-2018

  • Chef Marcel van Lier van restaurant Latour - Twente aan ZeeChef Marcel van Lier van restaurant Latour - Twente aan Zee
  • Chef Michel van Riswijk van restaurant De Bloemenbeek - Twente aan ZeeChef Michel van Riswijk van restaurant De Bloemenbeek - Twente aan Zee

Twee chef-koks van sterrenrestaurants, Michel van Riswijk (Restaurant De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide chefs werken graag met lokale producten en dat is te proeven. In het speciaal samengestelde vijfgangendiner komt het zilte van de Noordzee samen met de typische Twentse smaak. Weer een leuke vorm van samenwerken!

Samenwerken aan ‘Twente aan Zee’

Al jaren zijn Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, de hotels waar de restaurants onderdeel van zijn, door vriendschap verbonden. Tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht ontstond er een hechte vriendschap tussen Raymond Strikker en Stephan Stokkermans. Nu directeur van De Bloemenbeek en Huis ter Duin. Samen begonnen ze met het organiseren van het Twentebal, de jaarlijkse klootschietwedstrijd tussen Oost en West en tientallen Business Cigar Dinners. En daar komt nu de culinaire ontdekkingsreis Twente aan Zee bij.

Welke ingrediënten kun je verwachten?

Marcel en Michel hebben de ingrediënten zorgvuldig gekozen om er voor u een bijzondere culinaire avond van te maken. Er is vanzelfsprekend gekozen voor de zilte smaken van de Noordzee door Noordzeevis in een aantal gerechten de hoofdrol te laten spelen. Maar ook de zoetwatervis de paling, die in een van de gerechten gebruikt wordt, komt uit de buurt van Noordwijk. “Of wat dacht je van Duindoornbessen? Er is meer dan vis in de omgeving van Noordwijk.” Aldus Marcel van Lier.

Ook de smaken uit Twente zijn in verschillende gangen terug te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden komt het Dinkeldalrund uit de omgeving van de rivier de Dinkel die vlak langs De Lutte stroomt. Met het wildseizoen in aantocht ontbreekt ree uit de Twentse bossen ook niet. Daarnaast wordt er lokale kaas gebruikt in een van de gerechten. Michel van Riswijk SVH Meesterkok: “De kaas wordt met passie gemaakt door buurvrouw Pauline, trotse eigenaresse van een tiental koeien. We kunnen de koeien bijna zien lopen vanuit het raam in de keuken van het restaurant.”

Wijnarrangement bij menu ‘Twente aan Zee’

Natuurlijk zorgen de chefs ervoor dat de gerechten niet alleen heerlijk smaken maar ook nog eens als ware kunstwerken worden gepresenteerd. Want het oog wil ook wat. Uiteraard is er ook veel aandacht besteed aan het bijpassende wijnarrangement. Stan Kerckhoffs maître, sommelier en SVH Meestergastheer bij Restaurant Latour: “We zullen onze gasten onder andere verrassen met een zwaar ondergewaardeerde wijn die het verdient om geproefd te worden.” Door de juiste combinatie van wijn en spijs komen alle smaken nog beter tot hun recht.

Vanaf 3 oktober kunt u bij beide restaurants genieten van het speciale Twente aan Zee diner. Het is een complete dinerervaring en het volgende wordt voor u verzorgd: een aperitief, een vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement, water en tot slot koffie of thee met friandises. De kosten voor deze all inclusive avond bedragen €125,00 per persoon. Reserveren kan bij Restaurant Latour of telefonisch via 071 365 1304 en in De Bloemenbeek of rechtstreeks via mail info@bloemenbeek.nl  of telefonisch 0541 551224.

Over Grand Hotel Huis ter Duin en restaurant Latour

Restaurant Latour is gevestigd in het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin. In 1885 opende het hotel haar deuren en sindsdien is het een niet meer weg te denken aan de Noordzeekust. In de jaren 60 kwam het in handen van de huidige eigenaar. Het hotel staat onder leiding van Stephan Stokkermans, familielid en al 25 jaar werkzaam in het hotel. Restaurant Latour ligt op de eerste etage van het hotel. In 1990 werd het eerste gerecht geserveerd. Vanaf 2005 is Latour jaarlijks bekroond met een Michelinster. De sfeer en entourage in zijn restaurant zijn klassiek te noemen en worden vergezeld door een schitterend uitzicht over de Noordzee.

Over Marcel van Lier

Chef-kok Marcel van Lier is de man achter Restaurant Latour. Hij is verantwoordelijk voor het behalen van de Michelin-ster waarvan het restaurant sinds 2005 trotse eigenaar is. Bijna 30 jaar zit hij in het vak en sinds het jaar 2000 zwaait hij de scepter in de Frans georiënteerde keuken. Samen met zijn team waarborgt hij het hoge niveau dat u van een sterrenrestaurant mag verwachten. Van Lier: “We werken met alleen maar gedreven medewerkers en met alleen maar kwaliteitsproducten”.

Over Landhuishotel en Restaurant De Bloemenbeek

Midden in het Twentse landschap staat het Landhuishotel De Bloemenbeek. Al meer dan 50 jaar een begrip in de regio. Het hotel staat onder leiding van Raymond Strikker, de tweede generatie uit de hotelierfamilie. Ondanks alle moderniseringen straalt De Bloemenbeek nog steeds en nadrukkelijk Twentse authenticiteit uit en dat zal ook nooit veranderen. Sinds 2012 is het restaurant jaarlijks bekroond met een Michelin-ster.

Over Michel van Riswijk

Reeds 30 jaar verbonden aan De Bloemenbeek, is naast SVH Meesterkok en Executive Chef ook smaakmaker, charmeur en gastheer, organisator, leraar en inspirator. Kwalificaties die zelden binnen één persoon verenigd zijn. Sinds 2013 is hij Executive Chef en draagt hij zijn kennis over en delegeert. Van Riswijk: “Hier gaat het om het team. Je doet het nooit alleen. Een Michelinster, die delen we met ons team.”

Website: Hotel Restaurant De Bloemenbeek & Restaurant Latour van Grand Hotel Huis ter Duin

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.